De Graafschap verslaat FC Emmen op Open Dag

Gepubliceerd: 12-08-2017 19:08. Bijgewerkt: 12-08-2017 21:19

De Graafschap heeft zaterdag op de eigen Open Dag gewonnen van FC Emmen. In de laatste oefenwedstrijd voor de start van de competitie waren de Superboeren met 3-1 te sterk voor de ploeg uit Drenthe.

In de vermakelijke eerste helft nam De Graafschap al vroeg de voorsprong. Binnen vijf minuten trof aanvaller Daryl van Mieghem doel nadat zijn vrije trap door niemand meer werd aangeraakt. De Doetinchemmers waren dreigend en beloonden dat na twintig minuten met de 2-0. Wederom was het Van Mieghem die de bal ditmaal onder doelman Dennis Telgenkamp doorschoof. De rappe aanvaller wist na een half uur zelfs zijn derde van de middag te maken en bepaalde daarmee de ruststand op 3-0.

De tweede helft was een stuk minder aangenaam, al kwam de ploeg van trainer Henk de Jong ook niet in de problemen op een regenachtige Vijverberg. Het Drentse doelpunt werd in de slotminuut gemaakt door Omran Haydary die zich langs de broertjes Nieuwpoort wist te wurmen. Inmiddels is duidelijk geworden dat Sven Nieuwpoort de nieuwe aanvoerder van De Graafschap is. Het seizoen voor de Superboeren start over negen dagen (maandag 21 augustus) op bezoek in Eindhoven bij Jong PSV.

Opstelling: Bednarek; Tutuarima (80. Van Overbeek), Abena, S. Nieuwpoort, L. Nieuwpoort, Driver; Diemers, Serrarens (80. El Jebli), Receveur; van den Hurk, van Mieghem (65. Ars).

Foto: REGIO8

Copyright © 2019 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)