De Graafschap verslaat Eindhoven op de Berg

Gepubliceerd: 31-07-2020 12:07. Bijgewerkt: 31-07-2020 12:49

De Graafschap heeft donderdagavond de oefenwedstrijd tegen FC Eindhoven met 1-0 gewonnen. In het stadion van de voormalige voetbalclub FC Wageningen zorgde een benutte penalty voor het verschil tussen de eerstedivisionisten.


De oefenwedstrijd in Wageningen maakt onderdeel uit van het trainingskamp van De Graafschap. FC Eindhoven was achter de gesloten poort van De Wageningse Berg voor rust het gevaarlijkst. Proefspeler Dico Jap Tjong schoot van net buiten het zestienmetergebied hard richting de hoek, maar zijn poging werd gekeerd door doelman Rody de Boer. De ploeg van trainer Mike Snoei, die weer op de bank zat nadat hij tegen Helmond Sport afwezig was met verkoudheidsklachten, wist er weinig tegenover te stellen.

Toch gingen de Doetinchemmers met een voorsprong de rust in. Na een overtreding op Julian Lelieveld mocht Ralf Seuntjens in de 43e minuut vanaf de penaltystip aanleggen: 1-0. In de tweede helft bleef het spel van beide kanten slordig, waarbij De Graafschap het meeste balbezit had. Grote kansen waren er niet, terwijl de nodige wisselspelers aan beide kanten het veld inkwamen. Aanwinst Rick Dekker zat niet bij de wedstrijdselectie, hij werkt eerst aan zijn fitheid. Ook na het inbrengen van de nodige wissels werd er niet meer gescoord.


Opstelling De Graafschap: De Boer; Lelieveld, Van Huizen (Van Heertum), Van de Pavert (Hilderink), Tutuarima (Baas); Lieftink (Konings), Van den Boomen, Schuurman; Blummel (Van Mieghem), Seuntjens, Verbeek (Hamdaoui)

Foto: De Graafschap media

Copyright © 2021 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)