De Graafschap verliest van Wuppertaler

Gepubliceerd: 04-01-2022 15:01. Bijgewerkt: 04-01-2022 16:12

De Graafschap heeft dinsdagmiddag een besloten oefenwedstrijd tegen het Duitse Wuppertaler SV verloren. De ploeg uit de Regionalliga West, het vierde niveau van Duitsland, was op het veld van vv Doetinchem met 0-1 te sterk.

De wedstrijd werd gespeeld op De Bezelhorst om het veld op De Vijverberg te beschermen in aanloop naar het competitieduel met VVV-Venlo van zondag. De Graafschap kwam tegen de Duitse ploeg al snel op achterstand door een doelpunt van Marco Königs. In de elfde minuut kregen de Superboeren na een overtreding op Johnatan Opoku een penalty, maar de inzet van Joey Konings werd gekeerd door de doelman. Gedurende de eerste helft kwamen de Doetinchemmers beter in de wedstrijd. De beste kans was voor verdediger Milan Hilderink, zijn kopbal uit een hoekschop viel echter niet binnen.

Na de rust kreeg bijna een geheel nieuw elftal de kans van trainer Reinier Robbemond. De Graafschap was in de tweede helft sterker en maakte aanspraak op een doelpunt. De ingevallen Denzel Gravenberch was meerdere malen dichtbij de gelijkmaker, maar hij kwam niet tot scoren. Verdediger Jasper van Heertum zag in de laatste minuut een poging van dichtbij op de paal eindigen.

Opstelling De Graafschap: Jurjus (46. Van den Dam); Lelieveld, (46. Vergara Berrio) Van Heertum (46.Kleinpenning), Hilderink (70. Van Heertum, Baas (46. Wenting); Dekker (70. Lelieveld), Schuurman (46. Bouihrouchane), Opoku (70. Acheffay); Acheffay (46. Haen), Konings (46. Gravenberch), Korte (46.Neghli).

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met de lokale omroepen Antenne Niederrhein en RN7.

Foto: REGIO8

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)