De Graafschap verliest topper van Almere

Gepubliceerd: 02-01-2021 23:01. Bijgewerkt: 02-01-2021 23:55

De Graafschap heeft zaterdagavond de topper in de Keuken Kampioen Divisie op bezoek bij Almere City met 1-0 verloren. Door de nederlaag loopt het gat naar de nummer twee op de ranglijst op naar acht punten.


In de eerste helft hadden de gastheren het betere van het spel. In de vijfde minuut was het Almere City ook dat de eerste kans van de wedstrijd kreeg. Spits Thomas Verheijdt zag zijn inzet echter gekeerd worden door De Graafschap-doelman Rody de Boer. Na iets meer dan twintig minuten kreeg De Graafschap een dot van een kans, toen rechtsback Julian Lelieveld een afgemeten voorzet gaf op Joey Konings. De aanvaller van de Superboeren raakte de bal echter niet goed en zag zijn inzet voorlangs gaan. Het laatste kwartier voor rust zakte het niveau in. Het zorgde ervoor dat beide ploegen geen grote kansen meer kregen en zodoende zochten beide ploegen de kleedkamer op met een 0-0 ruststand.

In de tweede helft kwam De Graafschap beter in de wedstrijd en had het ook voetballend het overwicht. In de 68ste minuut kreeg middenvelder Elmo Lieftink een enorme kans om De Graafschap op voorsprong te zetten, maar zijn schot miste kracht en werd gepakt door Almere City-doelman Michael Woud. In de laatste minuut van de wedstrijd dompelde spits Verheijdt de Superboeren in rouw, door een corner - die gemist werd door doelman De Boer - tegen de touwen te koppen. Diep in blessuretijd kreeg Toine van Huizen de kans voor de Doetinchemmers om gelijk te maken, maar van dichtbij schoot hij de bal voor de goal langs.

Gat van acht punten
Door de nederlaag is het gat tot Almere City, dat op de tweede plek staat, opgelopen tot acht punten. Ook lijstaanvoerder Cambuur Leeuwarden heeft een voorsprong van acht punten, maar de ploeg van trainer Henk De Jong komt zondag nog in actie tegen FC Eindhoven.

Foto: De Graafschap Media

Copyright © 2021 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)