De Graafschap verliest tegen FC Volendam

Gepubliceerd: 09-08-2020 16:08. Bijgewerkt: 09-08-2020 16:44

De Graafschap heeft voor het eerst in de oefencampagne richting het nieuwe seizoen in de Keuken Kampioen Divisie verloren. Op de eigen Vijverberg werd zondagmiddag, voor de ogen van zo'n zeshonderd toeschouwers, met 1-2 verloren tegen een beter spelend FC Volendam.

Het was de eerste oefenwedstrijd waarbij publiek welkom was. Hoewel er plek was voor 1.800 man, waren er zo'n zeshonderd supporters aanwezig. Nadat Boy Deul in de handen van De Graafschap-doelman Nick van den Dam had geschoten, moest Martijn Kaars de bezoekers na een kwartier spelen op voorsprong zetten. Hij faalde oog in oog met de keeper. Even later bracht Jasper van Heertum redding voor De Graafschap, toen Van den Dam mistastte. Na een half uur spelen scoorde Ralf Seuntjens uit een penalty de openingstreffer, na een overtreding op Daryl van Mieghem. Vlak voor rust schoot FC Volendam-aanvaller Ibrahim El Kadiri nog op de lat.

Na drie minuten spelen in de tweede helft scoorde Seuntjens opnieuw, maar nu ongelukkig in eigen doel: 1-1. FC Volendam bleef net als voor rust het betere van het spel hebben, wat resulteerde in de 1-2 van Martijn Kaars. Beide ploegen wisselden vervolgen veelvuldig, waarna de nodige kansen ontstonden. Mohamed Betti was voor FC Volendam dichtbij, terwijl Giannis Mystakidis en Mohamed Hamdaoui voor De Graafschap kansrijk waren. Ted van de Pavert had vlak voor tijd de gelijkmaker op zijn schoen, maar hij wist van dichtbij niet te scoren.

Opstelling De Graafschap: Van den Dam; Lelieveld, Van Heertum (Van Huizen), Van de Pavert, Baas; Verbeek (Blummel), Schuurman, Lieftink (Tutuarima), van Mieghem (Mystakidis); Seuntjens, Konings (Hamdaoui).

Foto: De Graafschap Media

Copyright © 2021 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)