De Graafschap verliest tegen FC Groningen

Gepubliceerd: 05-09-2018 15:09. Bijgewerkt: 05-09-2018 15:51

De Graafschap heeft een oefenduel tegen FC Groningen verloren. In de Euroborg waren de Noorderlingen met 2-1 te sterk.

De Graafschap speelde het duel met een flink gewijzigde selectie ten opzichte van het gelijkspel tegen FC Emmen. Na acht minuten spelen namen de Noorderlingen in eigen huis de leiding. Aanvaller Mimoun Mahi profiteerde van slecht keeperswerk van tweede doelman Agil Etemadi en tekende voor de openingstreffer. Na een ruim kwartier spelen verdubbelde verdediger Mike te Wierik de score naar 2-0. Vijf minuten later zorgde Fabian Serrarens namens de Superboeren uit een hoekschop voor de aansluitingstreffer en de ruststand: 2-1.

Vlak na rust was De Graafschap dicht bij de gelijkmaker, maar een poging van Jordy Tutuarima eindigde op de bovenkant van de lat. Na ruim zeventig minuten spelen vergat Jordy Thomassen een goede aanval te promoveren tot doelpunt, waardoor de gelijke stand op het scorebord bleef staan. Invaller Delano Burgzorg kwam nog dichtbij de 2-2, maar hij trof de paal.

Opstelling:
Etemadi; Owusu, Straalman, S. Nieuwpoort (19. Abena), Tutuarima (75. Huntelaar); Vet (55. Olijve), Klaasen, Nijland (63. El Jebli); Thomassen (82. Leidsman), Serrarens (73. Burgzorg) en Hamdaoui.

Foto: FC Groningen

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)