De Graafschap verliest onnodig bij Fortuna

Gepubliceerd: 21-10-2018 20:10. Bijgewerkt: 21-10-2018 20:41

De Graafschap heeft zondag ongelukkig verloren op bezoek bij Fortuna Sittard. Ondanks een sterke wedstrijd, kregen de Superboeren in de slotfase twee doelpunten om de oren: 3-1.


De eerste grote kans van de wedstrijd was voor Fortuna, dat via Lisandro Semedo tweemaal dreigend was. De aanvaller trof het been van doelman Hidde Jurjus en schoot ook op de paal. In de vermakelijke eerste helft liet ook De Graafschap veelvuldig van zich horen. Zo vergaten Fabian Serrarens en Daryl van Mieghem opgelegde open kansen te benutten. Uit het niets schoot Lazaros Lamprou Fortuna na 37 minuten vanaf rand zestien meter op 1-0. Nadat Bart Straalman daarna een overtreding maakte - die na het bekijken van de videobeelden door scheidsrechter Martens werd bestraft - keerde doelman Jurjus de strafschop van Semedo perfect.

Na rust bracht Youssef El Jebli de Superboeren volledig terug in de wedstrijd, door fraai drie man van de Limburgers te passeren en in de lange hoek achter Alexei Koselev binnen te schieten (1-1). De Graafschap ging op zoek naar meer en had daar ook recht op. Serrarens trof de paal en Van Mieghem faalde na een uitgespeelde aanval. Nadat Hidde Jurjus na een schot van Andre Vidigal blunderde, kon Lamprou de 2-1 binnenglijden. In de de 88e minuut maakte Branislav Ninaj er nog 3-1 van.

Door deze nederlaag neemt de druk toe en staat De Graafschap op de zestiende plaats in de Eredivisie, met zeven punten uit negen wedstrijden. Volgende week komt Excelsior naar De Vijverberg.

Foto: De Graafschap Media

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)