De Graafschap verliest oefenduel met NEC

Gepubliceerd: 02-09-2021 14:09. Bijgewerkt: 02-09-2021 15:04

De Graafschap heeft donderdagmiddag een besloten oefenduel met eredivisionist NEC verloren. De ploeg van de Doetinchemse trainer Rogier Meijer was op De Vijverberg met 0-2 te sterk.

Bij de Nijmegenaren stonden basisspelers Cas Odenthal en Matthijs Branderhorst aan de aftrap. Bij De Graafschap stonden alleen wisselspelers in de basis voor de vriendschappelijke wedstrijd. Het eerste gedeelte van het duel ging het gelijk op tussen de ploegen. Beide teams kregen enkele kansen, voordat de score door NEC geopend werd. Uit een counter legde Ole Romeny in de 25ste minuut de bal voor op Magnus Mattsson, die van dichtbij niet faalde: 0-1. Vlak daarna kreeg De Graafschap-spits Danzell Gravenberch een goede kans, maar zijn schot vloog ruim naast. Net voor rust kwam NEC op 0-2 na een fraaie individuele actie van de Nijmeegse spits Romeny.

In de tweede helft nam bij NEC Harm Dieker uit Etten plaats onder de lat. In de eerste fase na rust zette De Graafschap iets meer druk, wat onder meer resulteerde in een schot dat hoog over ging van invaller Sisqo Lever. Vijf minuten later schoot Gravenberch een volley ruim naast. NEC wisselde daarna meermaals en De Graafschap wist geen grote kansen meer te creëren. Romeny ging vlak voor tijd nog alleen op doelman Nick van den Dam af, maar hij zag zijn inzet gekeerd worden door de keeper.

Opstelling De Graafschap: Vaags (46. Van den Dam); Wenting, Hilderink, Fortes, Vergara Berrio; Schuurman (52. Lever), Brittijn, Neghli (80. Lukassen); Kaandorp, Gravenberch (80. Van der Heiden), Acheffay (87. Schoppema).

Foto: De Graafschap Media

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)