De Graafschap verliest oefenduel bij PEC Zwolle

Gepubliceerd: 21-03-2019 14:03. Bijgewerkt: 22-03-2019 20:04

De Graafschap heeft donderdagmiddag een besloten oefenduel tegen PEC Zwolle verloren. Waar de Superboeren enkele weken geleden nog ruim wonnen in de competitie, was de thuisploeg nu met 4-2 te sterk voor de reservespelers.

De Doetinchemmers begonnen sterker aan het duel en nadat Stef Nijland de lat al had geraakt, schoot hij De Graafschap in de achtste minuut op voorsprong. Lang kon de ploeg van trainer Henk de Jong niet genieten van de voorsprong want een minuut later zette Clint Leemans PEC Zwolle alweer op gelijke hoogte. Na een dik half uur spelen scoorde flankspeler Stanley Elbers de 2-1 voor de thuisploeg.

In de tweede helft liep PEC uit naar een grotere voorsprong. In de 58e minuut scoorde de Duitse aanvaller Lennart Thy de 3-1, waarna Zian Flemming twee minuten later tekende voor de 4-1. Na tachtig minuten spelen scoorde Fabian Serrarens de 4-2, wat ook de eindstand bleek.

Opstelling De Graafschap: Rondeel; Ligeon, S. Nieuwpoort, L. Nieuwpoort, Hekkers; Olijve, Klaasen, Bakker; Van Mieghem, Serrarens, Nijland.

Foto: De Graafschap

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)