De Graafschap verliest kraker van Cambuur

Gepubliceerd: 19-11-2020 22:11. Bijgewerkt: 19-11-2020 23:50

De Graafschap heeft de kraker in de Keuken Kampioen Divisie tegen Cambuur Leeuwarden met 0-2 verloren. Daardoor gaat de ploeg van trainer Henk de Jong over De Graafschap heen op de ranglijst en pakt het de koppositie.


De eerste dreiging van de wedstrijd kwam van De Graafschap. Aanvaller Daryl van Mieghem schoot na een korte draai net naast de goal van Cambuur Leeuwarden-doelman Sonny Stevens. Daarna waren het de gasten uit Leeuwarden die gevaarlijk werden. Middenvelder Jamie Jacobs testte de reflexen van De Graafschap-doelman Rody de Boer met een venijnig schot. Na een half uur kreeg verdediger Toine van Huizen een goede kans voor de Superboeren, zijn kopbal uit vrije positie ging echter voorlangs. Tien minuten voor rust leek Cambuur op voorsprong te komen toen Mitchell Paulissen van net binnen het zestienmetergebied uithaalde, wederom redde De Boer. De doelman was echter even later kansloos toen aanvoerder Erik Schouten van dichtbij raak schoot na een afgeslagen corner.

In de eerste fase na rust drong De Graafschap aan en kreeg via Ralf Seuntjens tot twee keer toe een schietkans. Beide keren schoot de aanvoerder van de Superboeren hard op het lijf van Cambuur-doelman Stevens. Na iets meer dan een uur verdubbelde Cambuur de score. Giovanni Korte werd weggestuurd met een steekpass, toonde zich koelbloedig en wipte de bal tegen de touwen achter doelman De Boer. De Graafschap probeerde het daarna wel, maar kwam niet verder dan een makkelijk te pakken schot van Van Mieghem.

De Graafschap komt pas over meer dan een week weer in actie. Op zondag 29 november neemt de ploeg van Mike Snoei het in het Jan Louwers-stadion op tegen FC Eindhoven.

Foto: De Graafschap Media

Copyright © 2021 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)