De Graafschap verliest koppositie bij Roda

Gepubliceerd: 27-09-2019 22:09. Bijgewerkt: 28-09-2019 1:22

De Graafschap is vrijdagavond op bezoek bij Roda JC in Kerkrade niet verder gekomen dan een 1-1 gelijkspel. Door de puntendeling verliezen de Doetinchemmers de koppositie en heeft de ploeg de eerste periodetitel niet meer in eigen hand.


De Graafschap speelde in de eerste helft een zeer degelijke partij tegen het zwakke Roda JC. In de 22e minuut greep de ploeg van trainer Mike Snoei de voorsprong toen Javier Vet na een klungelsituatie de bal binnen zag stuiteren. Het grootste gevaar van de thuisploeg kwam een minuut later via Jordy Croux, zijn schot werd in de korte hoek gepareerd door doelman Hidde Jurjus. Vijf minuten voor rust had Mohamed Hamdaoui de voorsprong kunnen verdubbelen, maar zijn poging werd gekeerd door de voeten van Roda-doelman Tom Muyters.

Stef Nijland zag zijn prima inzet vlak na rust overgebokst worden door Muyters. Nadat aanvalsleider Ralf Seuntjens geblesseerd was uitgevallen, scoorde de thuisploeg de gelijkmaker. Iké Ugbo kon na een fout achterin van dichtbij de 1-1 binnen tikken. Beide ploegen kregen vervolgens nog mogelijkheden, zo kon Vet nog bijna binnenkoppen. Gescoord werd er echter niet meer, waardoor De Graafschap genoegen moet nemen met een punt.

Door het gelijkspel verliest De Graafschap de koppositie in de Keuken Kampioen Divisie en in de periode aan NAC Breda. Volgende week wacht voor de Doetinchemmers een thuiswedstrijd tegen Almere City.

Foto: De Graafschap media

Copyright © 2021 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)