De Graafschap verliest fors van FC Volendam

Gepubliceerd: 10-09-2021 22:09. Bijgewerkt: 11-09-2021 20:06

De Graafschap heeft vrijdagavond een harde nederlaag geleden op de eigen Vijverberg. Ondanks een verdienstelijk eerste half uur, ging de ploeg van trainer Reinier Robbemond met 0-3 onderuit.


De Graafschap begon fris en fel en was iets sterker dan de Volendammers. Aanvaller Joey Konings vergat één-op-één met doelman Barry Louwers de openingstreffers te maken en Elmo Lieftink faalde tot twee keer toe het net te doen bollen (schot op de vuisten en voorlangs). Aan de andere kant was Volendam vlak voor rust wel trefzeker. Na een snelle aanval maakte Gaetano Oristanio 0-1 op aangeven van spits Robert Mühren. Oud-superboer Daryl van Mieghem maakte het leed voor de thee nog erger; na een prima solo verschalkte de rappe aanvaller doelman Hidde Jurjus (0-2).

Al snel in de tweede helft kreeg Volendam een strafschop, na een overtreding van Julian Lelieveld op Martijn Kaars. Mühren bleef rustig en schoot de bezoekers op 0-3. De Graafschap-trainer Reinier Robbemond bracht direct Jeffry Fortes en aanvallers Hicham Acheffay en Devin Haen in, maar zijn ploeg wist na rust geen vuist meer te maken. De 17-jarige Philip Brittijn uit de eigen jeugd maakte nog zijn debuut. De Graafschap verliest zo al voor de tweede keer dit seizoen en staat na vijf duels op de zesde plaats in de Keuken Kampioen Divisie.

Maandag wacht voor De Graafschap alweer het volgende duel. Als de ploeg van Robbemond het in Wijdewormer opneemt tegen Jong AZ.

Foto: De Graafschap Media

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)