De Graafschap vergeet beloning te pakken

Gepubliceerd: 15-10-2017 15:10. Bijgewerkt: 15-10-2017 16:18

De Graafschap is er zondag niet in geslaagd om op de eigen Vijverberg te winnen van Go Ahead Eagles. De Superboeren vergaten een uitstekend eerste half uur te belonen en bleven na rust steken op 1-1. 


De Graafschap speelde in de eerste helft energiek en domineerde de wedstrijd. Daryl van Mieghem trof de vuisten van doelman Sonny Stevens en Youssef El Jebli schoof een onmisbare kans naast het doel van de Eagles. Een vlammend schot van Mark Diemers spatte uiteen op de lat. Aan het eind van de eerste helft kropen de Deventenaren iets meer uit hun schulp. In de blessuretijd schoot Pieter Langedijk uit het niets 0-1 langs doelman Filip Bednarek binnen.

Na rust zocht De Graafschap nadrukkelijk naar de terechte gelijkmaker. Die volgde na 60 minuten via Sjoerd Ars, die een voorzet van Jordy Tutuarima in de lange hoek wist binnen te koppen. De Graafschap zocht vervolgens de winnende treffer, maar speelde zichzelf langzamerhand leeg. Go Ahead werd daardoor gevaarlijk en Joey Suk schoot van afstand maar net langs de paal. Ars verzuimde in blessuretijd zijn tweede van de middag te maken.

Door dit gelijkspel staat De Graafschap nu op de zesde plaats in de Jupiler League. Volgende week gaan de Doetinchemmers op bezoek in Dordrecht.

Foto: REGIO8

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)