De Graafschap verbolgen over besluit KNVB

Gepubliceerd: 24-04-2020 18:04. Bijgewerkt: 24-04-2020 18:39

De Graafschap is verbolgen over de beslissing van de KNVB om de club ook volgend seizoen uit te laten komen in de Keuken Kampioen Divisie. Hoewel de club nog niet wil spreken over een eventuele rechtsgang tegen de voetbalbond, komt het besluit als een mokerslag aan op De Vijverberg.


“Dit is een ingehouden boosheid die je niet van mij gewend bent”, zegt algemeen directeur Hans Martijn Ostendorp in reactie op de beslissing van de KNVB om geen promotie en degradatie plaatst te laten vinden. “De wijze waarop de call was georganiseerd, de wijze waarop de stemming was georganiseerd, de wijze waarop de terugkoppeling was georganiseerd, de wijze waarop geen antwoord kon worden gegeven op vragen. Onthutsend, echt onthutsend.” De KNVB nam het besluit nadat betaald voetbalclubs vrijdag konden stemmen. Hoewel een meerderheid van zestien clubs aangaf voor degradatie en promotie te zijn, besloot de voetbalbond anders te kiezen. Negen clubs stemden tegen de regeling, terwijl negen andere clubs zich onthielden van de stemming.

Trainer Mike Snoei deelt de woede van Ostendorp. “Nul begrip heb ik voor de KNVB”, aldus de Didammer. “Al helemaal niet voor de manier waarop ze dit hebben aangepakt. Geen besluitvorming, wel stemmen, vervolgens niks doen daarmee en terugvallen op de 29 wedstrijden die er maar gespeeld zijn, maar dat is gewoon 75%.” ADO Den Haag en RKC Waalwijk blijven door de beslissing eredivisionist. “RKC had nergens meer op gerekend, die hadden zich er al bij neergelegd”, zegt Snoei. “ADO heeft er alles aan gedaan om nog stemmen te ronselen, dat is ze amper gelukt, maar als dan zo’n 16-9 uit de bus komt, moet je je daar aan conformeren.”

Foto: REGIO8

Copyright © 2021 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)