De Graafschap van start tegen Feyenoord

Gepubliceerd: 10-08-2018 14:08. Bijgewerkt: 10-08-2018 14:31

De Graafschap opent het Eredivisieseizoen zondagmiddag op een uitverkochte Vijverberg tegen Feyenoord. Na een lange voorbereiding kan de selectie van trainer Henk de Jong niet wachten op het eerste fluitsignaal.


“We willen de eerste wedstrijd aangeven wat we het hele seizoen willen gaan doen en de mensen achter ons krijgen”, aldus doelman Hidde Jurjus. “Ik vind het lastig om te zeggen waar we dan staan. We moeten gewoon volle bak ervoor gaan en dan zien we het wel.” Ook De Jong vindt het lastig om het wedstrijdbeeld te voorspellen. “Het is ook wat Feyenoord toelaat en wat we zelf durven”, aldus de trainer, die een ander Feyenoord verwacht dan het team dat donderdagavond verloor van Trencin. “Die willen niet meer wat er donderdag gebeurde, dus daar zal van alles gebeuren.”

Waar Jurjus twee jaar geleden vertrok als jonge keeper, is hij nu een van de meest ervaren spelers. “We hebben nu wat meer ervaring dan het eerste jaar dat ik hier zat”, vertelt de doelman. “Maar wat zegt dat? Er zijn ook jongens die 25 keer invallen. Ik ben blij dat we Erik (Bakker red.) met zijn ervaring erbij hebben gekregen. Voor de rest gaan het gewoon met dit team doen.” Dat De Graafschap als een van de degradatiekandidaten wordt gezien, doet De Jong deugd. “Dat vind ik juist leuk, om het tegendeel te bewijzen.”

Aanvoerder en doelman bekend
In aanloop naar het duel tegen Feyenoord maakte De Jong bekend dat Jurjus het seizoen start als eerste doelman, terwijl Agil Etemadi in de beker gaat keepen. Als eerste aanvoerder heeft de trainer voor Sven Nieuwpoort gekozen, met Bart Straalman als eerste reserve, maar of het duo in de basis staat wilde de oefenmeester niet zeggen.

Vermoedelijke opstelling: Jurjus; Abena, S. Nieuwpoort, Van de Pavert, Owusu; Klaasen, Bakker, Nijland; Van Mieghem, Serrarens, El Jebli.

Foto: REGIO8

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)