De Graafschap van start in de play-offs

Gepubliceerd: 09-05-2018 17:05. Bijgewerkt: 09-05-2018 17:21

De Graafschap gaat op Hemelvaartsdag op bezoek in Velsen-Zuid waar de eerste horde op weg naar de Eredivisie wacht. De Superboeren spelen donderdag de eerste wedstrijd in het tweeluik met Telstar.


"Wij zijn er wel klaar voor", aldus trainer Henk de Jong. "Als ik zie hoe de jongens het hele jaar bezig zijn en ook nu de laatste weken, iedereen is fit, dat ziet er gewoon weer goed uit." Ook aanvaller Fabian Serrarens gaat er met een goed gevoel in. "Het hele seizoen speel je hier natuurlijk voor", laat Serrarens weten. "En als het zover is moet je ook klaar zijn." De aanvaller treft in de nacompetitie zijn oude club Telstar. "Eén keertje al gedaan dit jaar en toen was het minder dus we kunnen nu even revanche halen", vertelt de aanvaller die het vuurtje met zijn oud-ploeggenoten al aardig op ziet laaien. "Vandaag ook nog met een paar boys geappt en we gaan kijken wie beter is."

Om een perfecte voorbereiding niet te verpesten vertrekken de Superboeren woensdagavond al richting Velsen- Zuid. "Gaan we lekker met een broodtrommeltje in de tas die kant op", vertelt Serrarens al grijnzend. "Anders moeten jongens s ’morgens om kwart over zes al van huis af," laat De Jong weten. "Dat moet je niet willen in voorbereiding naar zo’n wedstrijd toe."

Opstelling nog onbekend
In aanloop naar de wedstrijden kon De Jong met een volledig fitte selectie werken. "We hebben even de druk eraf gehaald en de druk er weer opgezet," vertelt de oefenmeester. "Vanaf maandag zijn we hierheen gaan werken." Over de basiself wilde de Fries nog niks zeggen."Dat is ook wel even leuk omdat zo te houden, dat is ook een beetje spanning opwekken en dat zie je morgen."

Erelid en cultheld van beide clubs, Simon Kistemaker, durft vooralsnog geen favoriet te kiezen. De wedstrijden tussen De Graafschap en Telstar zijn donderdag en zondag live te volgen bij Optimaal FM.

Foto: REGIO8

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)