De Graafschap uitgeschakeld door Vitesse

Gepubliceerd: 29-10-2019 21:10. Bijgewerkt: 29-10-2019 21:21

De Graafschap is er dinsdagavond niet in geslaagd om te stunten in de KNVB-Beker. In het GelreDome was eredivisionist Vitesse met 2-0 te sterk voor de medekoploper van de Keuken Kampioen Divisie.


Al na twee minuten nam Vitesse de leiding in de derby. Balverlies op het middenveld leidde een tegenaanval van Vitesse in. Thomas Buitink trof de paal, maar Oussama Darfalou liet doelman Hidde Jurjus kansloos bij de rebound: 1-0. De Graafschap probeerde zich daarna te herpakken en kreeg van Vitesse de ruimte om te voetballen. Tot serieuze kansen kwam de ploeg van Mike Snoei nauwelijks, Jeremy Helmer was met een poging van afstand nog het dichtst bij een treffer.

Na de thee was het spelbeeld niet heel anders, al drong Vitesse iets meer aan. Toch was het De Graafschap dat het meest in de buurt kwam van het vijandige doel: Javier Vet draaide zichzelf alleen tureluurs in de zestienmeter en vergat af te drukken. Halverwege de tweede helft gooide invaller Nouha Dicko de wedstrijd op slot. Hij profiteerde optimaal van de ruimte in de Doetinchemse defensie en schoot Vitesse op 2-0. De Graafschap werd daarna niet meer gevaarlijk.

Door deze nederlaag blijft het bekeravontuur van De Graafschap dit seizoen beperkt tot één wedstrijd. Vrijdag komt Excelsior naar De Vijverberg voor de volgende competitiewedstrijd.

Foto: De Graafschap media

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)