De Graafschap uit beker na verlies in Zwolle

Gepubliceerd: 26-10-2021 22:10. Bijgewerkt: 27-10-2021 12:01

De Graafschap heeft dinsdagavond met 4-1 verloren van PEC Zwolle in de eerste ronde van de KNVB Beker. Invaller Joey Konings zorgde via een penalty voor de Doetinchemse eretreffer.

Het bekerduel in de Hanzestad begon onder toeziend oog van een goed gevuld uitvak. De supporters lieten door middel van een sfeeractie zien dat ze een succesvol bekertoernooi als droom zien. Met snelle uitbraken van buitenspelers Korte en Acheffay werden de bezoekers een paar keer gevaarlijk voor het Zwolse doelgebied. Korte was met een schot van afstand, dat via keeper Lamprou op de lat belandde, het dichtstbij voor de Superboeren. De eerste helft ging gelijk op, met een veldoverwicht voor PEC Zwolle. Vijf minuten voor rust was het de vrijstaande Yuta Nakayama die uit een hoekschop de bal achter doelman Jurjus kon koppen.
 
Na rust werd het al snel 2-0 voor de thuisploeg. Na een misverstand tussen Fortes en Lieftink was het Saymak die namens PEC kon profiteren. Tien minuten later was het middenvelder Huiberts die na een combinatie door het centrum alleen voor Jurjus kwam en de 3-0 kon binnenschieten. Lange tijd leken beide teams het wel te geloven en zich bij de stand neer te leggen. Door enkele wissels kwam er echter bij De Graafschap nieuwe energie in de ploeg. Vlak voor het eindsignaal werd de bal op de stip gelegd en kon invaller Konings de 3-1 binnen schieten. De spanning werd kort teruggebracht, tot Fernandes in blessuretijd de 4-1 kon maken.

De Graafschap is door dit verlies tegen eredivisionist PEC Zwolle al klaar in de KNVB-Beker. Vrijdagavond komt ADO den Haag in de Keuken Kampioen Divisie naar De Vijverberg.   

Foto: De Graafschap media

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)