De Graafschap trekt punten over de streep

Gepubliceerd: 06-10-2017 22:10. Bijgewerkt: 07-10-2017 2:24

De Graafschap is er vrijdagavond na twee gelijke spelen in geslaagd om de volle drie punten te pakken. In Helmond maakten de Doetinchemmers na rust het verschil en wonnen met 0-2.


De Graafschap speelde tegen Helmond Sport voor het eerst sinds maanden weer in 4-3-3. In de - van beide kanten - gezapige eerste helft creëerden beide ploegen over en weer enkele kansen. De eerste echte mogelijkheid voor De Graafschap was via Mark Diemers, die een vrije trap op de vuisten van Stijn van Gassel schoot. De thuisploeg werd met name via de rappe Furhgill Zeldenrust gevaarlijk.

Na rust oogde De Graafschap iets gretiger en maakte het meer gebruik van de flanken. Dat resulteerde na 55 minuten ook in een 0-1 voorsprong. Daryl van Mieghem vond de vrije doortocht en verschalkte Helmond-doelman Van Gassel in de korte hoek. De Superboeren oogden daarna nonchalant en Helmond kwam dicht bij de gelijkmaker, maar doelman Filip Bednarek bleek een sta-in-de-weg. Aan de andere kant gooide Diemers de wedstrijd op slot door in de slotminuut 0-2 te maken.

Door deze zege stijgt De Graafschap naar de vierde plek in de Jupiler League. Volgende week spelen de Doetinchemmers op de eigen Vijverberg de kraker tegen Go Ahead Eagles.

Foto: REGIO8

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)