De Graafschap treft wisselvallig FC Volendam

Gepubliceerd: 22-01-2021 16:01. Bijgewerkt: 22-01-2021 17:36

De Graafschap treft zondagmiddag met FC Volendam een van de best voetballende ploegen van de Keuken Kampioen Divisie. De ploeg van trainer Mike Snoei heeft een overwinning nodig om de druk op de koplopers in de competitie op te voeren.


"Dat is al lastig zat, maar ook wel een uitdaging", doelt trainer Snoei op de achterstand van zes punten op koplopers Almere City en Cambuur Leeuwarden. Doelman Rody de Boer kent de kwaliteiten van de aanstaande tegenstander, die een wisselvallig seizoen doormaken. "In de bekerwedstrijd tegen PSV hebben we kunnen zien dat ze heel goed kunnen voetballen", zegt de AZ-huurling. "Maar ze hebben ook twee punten laten liggen tegen FC Dordrecht (0-0) en tegen TOP Oss (1-1)." Ook Snoei ziet dat de ploeg van trainer Wim Jonk een wisselvallig seizoen draait: "Ik vind het bij FC Volendam heel lastig te peilen. Ze winnen uit bij Cambuur, maar verliezen vervolgens van MVV Maatsricht. Desalniettemin is dit een hele serieuze tegenstander."

De Boer is dit seizoen door de Superboeren gehuurd van AZ, maar heeft weinig contact met zijn eigenlijke werkgever. "Af en toe hoor je wel eens dat ze vinden dat het goed gaat, maar over het algemeen hebben we weinig contact. Ik laat mezelf gewoon zien hier en dan zien we het wel", geeft de doelman aan. Eerder dit seizoen verloren de Doetinchemmers op de eigen Vijverberg met 2-5 van de Palingboeren. De Boer ging bij de 2-4 de fout in, nadat hij een speler van FC Volendam probeerde uit te kappen. Vorig seizoen eindigde de ontmoeting tussen beide ploegen in het KRAS Stadion in een 3-3 gelijkspel.

Snoei wil verassen
Ook in Volendam houdt De Graafschap door afwezigheid van Mohamed Hamdaoui vast aan het systeem met vijf verdedigers. Jordy Tutuarima keert als linkervleugelverdediger terug in de basis na zijn blessure. "Ik vind dat we minimaal op twee systemen moeten kunnen terugvallen", zegt Snoei over zijn formatiekeuze. "We gaan ook wel proberen om soms wat meer te verassen, zodat we niet te voorspelbaar zijn."

Vermoedelijke opstelling: De Boer; Lelieveld, Van Heertum, Van Huizen, Van de Pavert, Tutuarima; Dekker, Lieftink, Verbeek; Seuntjens, Van Mieghem.

Foto: REGIO8

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)