De Graafschap treft voetballend FC Volendam

Gepubliceerd: 06-11-2020 17:11. Bijgewerkt: 06-11-2020 17:43

De Graafschap treft zaterdagmiddag met FC Volendam een voetballende ploeg op de eigen Vijverberg. Hoewel de Palingboeren de afgelopen vier wedstrijden twintig doelpunten scoorden, verwacht trainer Mike Snoei niet dat de tegenstander in Doetinchem de aanval zoekt.


"Zij willen uiteindelijk gewoon een goed resultaat halen", zegt Snoei in aanloop naar de wedstrijd van zaterdagmiddag. “De meeste teams zijn wat minder romantisch ingesteld omdat er toch geen publiek zit. Ze kunnen zich dus wat meer permitteren om verdedigend te spelen, maar dan nog staan er goede voetballers op het veld.” Met middenvelder Francesco Antonucci en verdediger Micky van de Ven heeft Volendam veel voetbal in de as van het veld, maar aanvaller Daryl van Mieghem ziet kansen: “Misschien in het fysieke gedeelte. Ze willen natuurlijk alles voetballend oplossen, daar kunnen ze fouten in maken.”

De Graafschap draait mee in de top van de ranglijst, toch is er kritiek van de achterban op het spel. “Ik vind wel dat er dingen beter kunnen”, beaamt Snoei, die aangeeft dat zijn selectie tijd nodig heeft: “Dat zag je met Branco van den Boomen, die ging vorig seizoen pas na de winterstop draaien en toen gingen we beter voetballen. Gun Rick Dekker en Johnatan Opoku de tijd om wat meer hun draai te vinden.” Van Mieghem vult aan: “Voetballend moet het een stuk beter, maar als we op een lelijke manier winnen teken ik er ook voor.”

Snoei gunt Konings speeltijd
Snoei wil in afwachting van de coronatests geen duidelijkheid geven over zijn opstelling. Danny Verbeek mag hopen op een basisplek na zijn goede invalbeurt tegen TOP Oss, terwijl de trainer zelf graag meer speeltijd zou geven aan Joey Konings. “Dat vind ik echt een hele goede spits”, zegt Snoei. “Maar het is wat lastig om 4-4-2 te gaan spelen. Wij hebben gewoon een ander systeem.”

Vermoedelijke opstelling: De Boer; Lelieveld, Van Huizen, Van de Pavert, Tutuarima; Lieftink, Dekker, Opoku (Verbeek); Van Mieghem, Seuntjens, Hamdaoui (Konings).

Foto: REGIO8

Copyright © 2021 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)