De Graafschap treft concurrent in Emmen

Gepubliceerd: 26-08-2021 15:08. Bijgewerkt: 26-08-2021 15:45

De Graafschap treft vrijdagavond met FC Emmen een mogelijke concurrent voor promotie naar de eredivisie. Hoewel de gedegradeerde Drentenaren met een dertiende plek na drie duels een stroeve start kennen van de competitie, verwacht trainer Reinier Robbemond geen makkelijke avond op de Oude Meerdijk.


“Ik denk dat het een redelijk open wedstrijd wordt”, zegt Robbemond in aanloop naar het duel in Drenthe. “Tijdens de wedstrijd zal blijken welke ploeg de meest dominante is. Dat zal ook in fases wisselen, want er zit veel voetbal en veel ervaring in bij hun.” Rechtsback Julian Lelieveld ziet met name achter de verdediging van FC Emmen kansen: “Hun kracht is ook hun valkuil. Ze spelen met veel mensen voor de bal. Dus als je de bal onderschept en je kan hem achter de laatste linie of in de hoeken leggen, liggen daar wel mogelijkheden.”

Lelieveld koos deze zomer voor een langer verblijf in Doetinchem, ondanks dat hij door een clausule in zijn contract transfervrij kon vertrekken. “Er speelde wel wat, maar ik heb het hier goed naar mijn zin gehad”, zegt de verdediger, die aangeeft dat er niet ‘extreem veel’ interesse was. “Toen ik eenmaal met de trainer had gesproken was het gevoel heel goed, dan is het een makkelijkere keuze om te blijven.”

‘Geen breedteversterking’
De transferperiode loopt nog tot het einde van deze maand. Manager voetbalzaken Peter Hofstede gaf al aan dat de verdediging in zijn ogen compleet is. “Het gaat vooral om een kwaliteitsimpuls”, zegt Robbemond over een eventuele versterking op het middenveld of in de aanval. “Als je echt een speler kan halen waarmee je extra kwaliteit binnenhaalt, daar ben je uiteindelijk naar op zoek.”

Basisopstelling
Robbemond voert ‘in principe heel weinig’ veranderingen door in zijn basisopstelling tegen FC Emmen. “Ik vind dat we vorige week een lange fase heel goed gespeeld hebben”, zegt de trainer over het gewonnen thuisduel met NAC Breda. “Er zitten ook een paar jongens heel dichtbij de basis ten opzichte van anderen. Die maken het ons moeilijk en dat is goed.”

Vermoedelijke opstelling: Jurjus; Lelieveld, Van Heertum, Van de Pavert, Baas; Lieftink, Dekker, Opoku; Verbeek, Konings, Korte.

Foto: REGIO8

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)