De Graafschap thuis niet voorbij Almere City

Gepubliceerd: 04-10-2019 22:10.

De Graafschap heeft vrijdagavond voor het eerst dit seizoen punten verspeeld in eigen huis. Tegen Almere City kwam de thuisploeg ondanks een aantal goede kansen voor beide ploegen niet verder dan een 0-0 gelijkspel.


Het eerste gevaar van de wedstrijd was voor Almere City. Nick Venema schoot een vrije trap hard op de vuisten van De Graafschap-doelman Hidde Jurjus. Vlak daarna stichtte Javier Vet voor De Graafschap gevaar, maar zijn schot ging ver over het doel van doelman Joshua Smits. Daarna volgden enkele kansen voor Almere City, maar de thuisploeg kreeg voor rust nog twee mogelijkheden via Stef Nijland. De middenvelder schoot van afstand fraai op de lat, terwijl hij daarna vergat een grote kans binnen te schieten.

Zeven minuten na rust kreeg Vet opnieuw een enorme kans. Na een pass van Nijland schoot de middenvelder hard op de voeten van doelman Smits. De ploeg van trainer Mike Snoei was de bovenliggende partij, maar vergat zichzelf te belonen. De Graafschap bleef zoeken naar een doelpunt, maar in blessuretijd was het Almere City-spits Shayon Harrison die alleen voor doelman Jurjus stond. Zijn schot ging echter voorlangs.

Door het gelijkspel loopt De Graafschap averij op in de titelstrijd omdat concurrenten NAC en Cambuur wel wonnen. Na de interlandperiode volgt voor de Doetinchemmers een uitwedstrijd tegen Jong FC Utrecht.

Foto: De Graafschap Media

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)