De Graafschap tevreden over voorbereiding

Gepubliceerd: 02-08-2021 16:08. Bijgewerkt: 02-08-2021 16:49

De Graafschap sloot zaterdagmiddag de voorbereiding op het nieuwe seizoen af met een 2-2 gelijkspel op bezoek bij Heracles Almelo. De Doetinchemmers kijken met een goed gevoel terug op de voorbereiding, waarin trainer Reinier Robbemond een nieuwe speelstijl introduceerde.


"Ik denk dat in alle wedstrijden een duidelijke lijn zichtbaar is", aldus verdediger Ted van de Pavert. "Daar moeten we ons aan vasthouden. Daar zijn we mee bezig en dat moet nog meer verbeterd worden." Robbemond looft zijn spelers daarnaast voor de arbeid die zij verricht hebben: "Ze werken keihard. We trainer hard en we trainen lang. Ze zijn ook veel bezig met elkaar om de manier waarop we willen spelen voor elkaar te krijgen. Dat is tot nog toe heel positief. Dat is wat je als trainer uiteindelijk wil."

In tegenstelling tot zijn voorganger Snoei, kiest Robbemond voor een 4-3-3 systeem waarin opbouwen van achteruit belangrijk is. Deze nieuwe speelwijze bevalt Van de Pavert goed: "We proberen de bal snel rond te laten gaan en meer over de grond te spelen. Dan zie je dat we daar vandaag ook weer twee hele mooie doelpunten uit maken." Van de Pavert droeg in de voorbereiding de aanvoerdersband en zal dat ook in de competitie blijven doen.

'Rustig in balbezit'
In het duel met de Almeloërs had De Graafschap in het begin moeite met de gastheren, maar kwamen de Doetinchemmers lopende het duel beter in de wedstrijd. Robbemond zag zowel sterke punten als verbeterpunten: "De manier waarop we rustig blijven in balbezit, daar ben ik tevreden over. Met name het herkennen van de manier van drukzetten van de tegenstander is iets waar we nog aan werken."

Foto: REGIO8

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)