De Graafschap tevreden met verplaatsen duel

Gepubliceerd: 19-04-2019 9:04. Bijgewerkt: 19-04-2019 17:38

Met het voorstel van de KNVB om de complete 33ste speelronde naar 15 mei te verplaatsen, lijkt er een einde te zijn gekomen aan de kopzorgen omtrent het duel van De Graafschap tegen Ajax. Algemeen directeur Hans Martijn Ostendorp van De Graafschap kijkt terug op een goed overleg in Zeist.

"We hebben we met alle clubs bij en de KNVB bij elkaar gezeten en daar is uitgekomen dat de wedstrijd niet op vrijdag 26 april gespeeld gaat worden en de hele 33ste speelronde verplaats wordt naar 15 mei", aldus Ostendorp. De KNVB vond het belangrijk om Ajax voldoende rust te geven met het oog op de halve finale van de Champions League tegen Tottenham Hotspur en wilde graag dat de gehele competitieronde gelijk wordt gespeeld. "Ik ben blij dat ze tot dat inzicht zijn gekomen", aldus de directeur. "Vervolgens ga je mogelijkheden bekijken die zo min mogelijk impact op de play-offs en de einddatum van de competitie. Dat hebben ze berekend en daar kwam uit dat de complete speelronde verplaatsen naar 15 mei de beste optie is."

Alle lokale overheden moeten nog wel akkoord geven op het voorstel van de voetbalbond. Door de verplaatsing heeft De Graafschap tussen de wedstrijden tegen Emmen en Vitesse 19 dagen rust. "Dat is niet ideaal", beseft Ostendorp. "Maar er is gekozen voor een oplossing waarin alle clubs evenveel last hebben van de oplossing." Ostendorp is vooral tevreden dat het duel niet op vrijdag gespeeld wordt: "Ik heb aangegeven dat die vrijdag voor ons echt onbespreekbaar is. Je speelt voetbal voor je supporters en ik ben tevreden dat de KNVB daar uiteindelijk in is meegegaan. Dan is dit denk ik de beste oplossing."

UPDATE 19-04: De KNVB meldt dat alle clubs inmiddels de benodigde toestemming hebben van de lokale autoriteiten. Hiermee wordt het duel tussen De Graafschap en Ajax definitief gespeeld op woensdag 15 mei om 19.30 uur.

Foto: REGIO8

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)