De Graafschap tegen veranderlijk Jong Ajax

Gepubliceerd: 02-11-2017 14:11. Bijgewerkt: 02-11-2017 15:25

De Graafschap vervolgt vrijdagavond de competitie tegen koploper Jong Ajax. Vorig seizoen waren de Superboeren op De Toekomst bij vlagen speelbal van een team dat werd gedirigeerd door Abdelhak Nouri.


"Als we op eigen helft gaan staan, kom je in een soort rondo terecht en daar hebben we geen zin in", aldus trainer Henk de Jong over het aanstaande duel tegen het thuis ongeslagen Jong Ajax. "Wij gaan proberen ons eigen spel te spelen in de manier van druk zetten. Ik denk dat we dan een kans hebben." Op de eigen Vijverberg werden de jonge Ajacieden vorig seizoen in een spannende wedstrijd verslagen. De Jong weet niet met welke spelers Jong Ajax vrijdagavond aantreed. "Het is wat Marcel Keizer (hoofdtrainer Ajax red.) wil, als hij jongens op wil stellen kunnen ze er zomaar inkomen. Dat is afwachten."

Volgens Myenty Abena moet dat niet uitmaken: "Ze kunnen selecteren wie ze willen, maar dat moet voor ons geen moment van paniek zijn", aldus de centrale verdediger, die dit seizoen is omgevormd tot een rechtsback. "Wij moeten daar naartoe gaan om te winnen." Abena weet wat het publiek tegen Jong Ajax van hem verwacht: "Ik probeer die hele rechterkant te bestrijken door te blijven gaan. Voor tegenstanders is dat heel moeilijk te verdedigen."

Zelfde opstelling als tegen Fortuna
Trainer De Jong stuurt dezelfde elf spelers het veld in als in de gewonnen thuiswedstrijd tegen Fortuna Sittard. "Er zijn wat jongens die aan de weg timmeren", zegt de trainer, verwijzend naar het oefenduel tegen FC Twente. "Dat is mooi, maar we laten de ploeg staan. We kunnen altijd nog wisselen." Reservekeeper Agil Etemadi kan na zijn herstel van een hamstringblessure weer plaatsnemen op de bank.

Opstelling: Bednarek; Abena, S. Nieuwpoort, L. Nieuwpoort, Driver; Tutuarima, Diemers, El Jebli; Van Mieghem, Ars, Serrarens.

Foto: REGIO8

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)