De Graafschap tegen kwakkelend Groningen

Gepubliceerd: 24-08-2018 16:08. Bijgewerkt: 24-08-2018 16:34

De Graafschap hoopt de smaak van de harde nederlaag tegen NAC in Breda zaterdagavond weg te spoelen. Op de eigen Vijverberg wacht een ontmoeting tegen het nog puntloze FC Groningen.


“FC Groningen staat laag, maar dat is niet helemaal reëel qua selectie die ze hebben”, denkt trainer Henk de Jong van De Graafschap. “Die zullen de punten op den duur gaan pakken, maar ik hoop dat ze ze hier laten liggen.” Stef Nijland verwacht dat de druk bij de Noorderlingen inmiddels flink is opgelopen na twee nederlagen op rij. “Dat komt natuurlijk ook uit vorig seizoen”, aldus de voormalig middenvelder van FC Groningen. “Die mogen geen drie wedstrijden aan het begin van het seizoen verliezen, maar daar moeten wij ons niet mee bezig houden.”

De thuiswedstrijd tegen Groningen komt een week na de harde nederlaag tegen NAC Breda. “Laat duidelijk zijn dat ik over de hele ploeg wel kritisch was”, aldus De Jong. “Ik vind dat we op de zijkanten meer kunnen brengen, dus daar kan in de opstelling wel wat gebeuren.” Nijland viel tegen NAC nog uit met een heupblessure, maar is fit voor zaterdagavond. “Wij willen zeker thuis aanvallend voetbal spelen en de beuk erin gooien", vertelt de middenvelder. "Je kan verwachten dat we vanaf minuut één er vol voor gaan.”

Wijziging op de flanken
De Jong geeft op de rechterflank de voorkeur aan Furdjel Narsingh boven Daryl van Mieghem. “Dat is niet iemand afserveren, want we zijn stapelgek met iedereen hier”, vertelt De Jong, die de snelheid van Narsingh als wapen ziet. Op de linkerflank lijkt de trainer Mohamed Hamdaoui zijn debuut te gunnen ten koste van Youssef El Jebli.

Opstelling: Jurjus; Abena, S. Nieuwpoort, Van de Pavert, Owusu; Bakker, Tutuarima, Nijland; Narsingh, Serrarens, Hamdaoui (El Jebli).

Foto: REGIO8

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)