De Graafschap-talenten wachten op hun kans

Gepubliceerd: 09-08-2017 15:08. Bijgewerkt: 09-08-2017 15:06

In de voorbereiding op het nieuwe seizoen hebben een aantal jonge talenten van trainer Henk de Jong de kans gekregen om mee te draaien bij De Graafschap. De jonge garde wacht geduldig op een kans in de basisopstelling.


"Dit is een nieuwe stap voor mij", vertelt de 18-jarige aanvaller Delano Burgzorg. Samen met Marlon Versteeg, Jurre Vreman, Koen Huntelaar en Kyvon Leidsman traint hij tijdens de voorbereiding mee met de eerste selectie. "Conditioneel is het wel wat zwaarder", merkt Burgzorg. "Maar ik begin er steeds meer aan te wennen." Trainer Henk de Jong is enthousiast: "Die trekken echt naar een hoger niveau toe. Ik zie dat al die jonge gasten echt in die groep zitten, dat vind ik mooi. Als ze voetballend nog wat meer lef krijgen, wat meer durf, dan trekt dat mooi naar elkaar toe."

De 19-jarige Jurre Vreman leert veel van de duels met Anthony van den Hurk. "Een hele sterke spits, dat is wel het lastigste voor mij", aldus de zoon van Jan Vreman die geniet van de kans. "Het is leuker dan een niveau lager." De Jong geeft aan veel waarde te hechten aan de jeugd. "Dat is de levensader van de club", weet de Fries, die van plan is om de jongens dit seizoen een kans te geven: "Alleen het moet wel kunnen", aldus de trainer. "Als je bovenin wilt meedraaien, moet je heel voorzichtig zijn om er even drie of vier jongens in te gooien."

Foto: REGIO8

Copyright © 2019 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)