De Graafschap stunt met winst op FC Twente

Gepubliceerd: 27-10-2020 20:10. Bijgewerkt: 27-10-2020 22:19

De Graafschap heeft dinsdagavond voor een stunt gezorgd in de eerste ronde van de KNVB Beker. Op bezoek in Enschede werd eredivisionist FC Twente met 1-3 verslagen.


De Graafschap deed in de eerste helft niks onder voor de thuisploeg. Danilo werd gevaarlijk voor FC Twente, terwijl Daryl van Mieghem en Joey Konings voor de bezoekers kansen misten. In de 18e minuut nam De Graafschap de leiding door een raak schot van Mohamed Hamdaoui in de korte hoek. Een fout van Jasper van Heertum resulteerde bijna in de gelijkmaker van Lazaros Lamprou, maar Rody de Boer bracht redding. Na een dik half uur spelen verdubbelde Konings de score na dom balverlies achterin van FC Twente.

De thuisploeg ging na rust op jacht naar de aansluitingstreffer. Danilo was na een uur spelen dichtbij, maar zijn schot spatte uiteen op de lat. Een minuut later was het wel raak, toen Casper Staring de bal in het zestienmetergebied binnentikte. De Graafschap stond constant onder druk en had het moeilijk, maar FC Twente kwam niet tot grote kansen. Doelman De Boer greep goed in bij pogingen van Vaclav Cerny en Lamprou. Rechtsback Julian Lelieveld besliste de wedstrijd in de blessuretijd na een fraaie rush: 1-3.

De overwinning betekent dat de Doetinchemmers voor de tweede keer in vijf seizoenen tijd de eerste ronde van het bekertoernooi hebben overleefd. Voorgaande jaren werd onder meer verloren tegen Vitesse, sc Heerenveen en Kozakken Boys. De Graafschap vervolgt de competitie vrijdagavond met een uitwedstrijd tegen TOP Oss.

Foto: De Graafschap media

Copyright © 2021 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)