De Graafschap strijdt voor vierde periode

Gepubliceerd: 12-04-2018 16:04. Bijgewerkt: 12-04-2018 16:04

De Graafschap wil vrijdagavond tegen FC Oss een flinke stap zetten op weg naar een mogelijke periodetitel. De Superboeren zien de vierde periode als een ideale warming-up voor de play-offs.


"We willen proberen mee te doen in de periode want dat is 50.000 euro voor de club", aldus trainer Henk de Jong. "Elk feestje wat je kan vieren in het voetbal moet je vieren want het is vaak ook andersom." De volgende horde die genomen moet worden is FC Oss. De laatste overwinning van De Graafschap op bezoek bij FC Oss dateert van februari 2013. "Ze spelen 5-3-2 dat is een speelstijl die je niet heel veel ziet", analyseert aanvoerder Sven Nieuwpoort de tegenstander van vrijdagavond. "Het is aan ons om dat goed op te lossen."

Waar middenvelder Youssef El Jebli deze week de contractaanbieding definitief naast zich neerlegde, is Nieuwpoort nog in overleg. "Ik denk dat iedereen weet hoe ik er in sta en ik wil graag blijven", vertelt de aanvoerder. "We zijn in gesprek, verder kan ik er niet heel veel over zeggen." Naast de contractbesprekingen is Nieuwpoort ook klaar voor de volgende stap met de Superboeren. "Promotie denk ik." Met de sfeer in de ploeg zit het volgens de aanvoerder wel goed en dan kan er van alles gebeuren, weet Nieuwpoort. "Daar moeten we gewoon voor gaan." Ook voor De Jong is de sfeer belangrijk. "Ik ben een gevoelsmens en als je voelt dat het niet goed zit ga je er anders in."

Van den Hurk op weg terug
In de basisopstelling van De Graafschap keert Jordy Tutuarima ten koste van Andrew Driver terug op de linksback-positie. Mogelijk dat spits Anthony van den Hurk voor het eerst sinds maanden plaatsneemt op de bank. ''Anthony zag ik net in de training en dat ziet er wel weer goed uit'', aldus De Jong. ''Ik zal even overleggen met de medische staf of hij morgen mee kan en anders is die er volgende week weer bij.''

Opstelling: Bednarek; Abena, S. Nieuwpoort, Straalman, Tutuarima; Klaasen, Diemers, El Jebli; Van Mieghem, Serrarens, Tissoudali.

Foto: REGIO8

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)