De Graafschap start verkoop seizoenskaarten

Gepubliceerd: 19-05-2020 19:05. Bijgewerkt: 19-05-2020 19:07

De kleine zesduizend seizoenskaarthouders van De Graafschap kunnen vanaf dinsdagavond hun seizoenskaart verlengen. De voetbalclub uit Doetinchem verkeert door de coronacrisis en het mislopen van promotie in financiële onzekerheid, waardoor de inkomsten meer dan welkom zijn.


"Ik hoop echt dat supporters massaal hun seizoenskaart verlengen om ons door deze moeilijke periode te helpen", aldus algemeen directeur Hans Martijn Ostendorp van De Graafschap. "Ik hoop ook dat de sponsoren dat doen. Mocht dat onverhoopt niet kunnen, laten we dan met elkaar in gesprek gaan om te kijken hoe we er toch samen doorheen komen." De 5.700 seizoenskaarthouders, die tot 30 juni de tijd hebben om hun stoel vast te leggen, krijgen volgende week bericht over compensatiemogelijkheden voor de niet-gespeelde wedstrijden van dit seizoen. Ook personen die kaartjes hebben gekocht voor de niet-gespeelde duels met NEC en Helmond Sport kunnen rekenen op een tegemoetkoming.

Ostendorp geeft aan dat de voetbalclub zich voorbereid op de gevolgen van het spelen zonder publiek op De Vijverberg. Door alle zeilen bij te zetten verwacht de algemeen directeur dat De Graafschap zonder toeschouwers in ieder geval tot eind 2020 overeind kan blijven. "Het is niet een makkelijke weg om te begaan", benadrukt hij. "Maar we denken het te redden. Ik heb met de kantoororganisatie gezeten en we gaan er alles aan doen om samen door deze fase te komen. Ik voel dat als een zware verantwoordelijkheid op mijn schouders."

Lobby naar Den Haag
De Graafschap verkeert op veel vlakken in onzekerheid. Uit gesprekken met de KNVB volgt duidelijkheid over compensatie voor het mislopen van eredivisievoetbal. De voetbalbond is zelf bezig met een lobby richting Den Haag. Hoewel Ostendorp denkt dat het betaald voetbal, mede door de hoge salarissen in het topvoetbal, geen goed imago heeft bij de regering, hoopt hij toch op steun. "Ik begrijp de vraag vanuit de KNVB", zegt de algemeen directeur. "Die is in eerste instantie misschien niet heel handig gesteld, maar nu trekken we met elkaar op. Als de overheid met ons mee wil denken, zou dat heel mooi zijn."

Foto: REGIO8

Copyright © 2021 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)