De Graafschap start play-offs bij Cambuur

Gepubliceerd: 17-05-2019 14:05. Bijgewerkt: 17-05-2019 15:43

De Graafschap start zondagavond aan de nacompetitie met een uitwedstrijd in Friesland tegen Cambuur Leeuwarden. Trainer Henk de Jong wil eerste spits Charlison Benschop niet op kunstgras laten spelen en spaart hem zodoende tegen zijn toekomstig werkgever.


“Als we die jongen daar laten spelen, hoeven we hem woensdag niet meer op te stellen”, vertelt trainer Henk de Jong, die zin heeft in de nacompetitiewedstrijd tegen Cambuur Leeuwarden. “Ik word daar trainer, maar ook als Fries is het speciaal om tegen Cambuur of Heerenveen te spelen, nu al helemaal. Het is niet gadverdamme, we spelen nacompetitie. Het is genieten en ik heb er gewoon zin an.” Vrijdag wacht voor de selectie nog een teamuitje in de stad, maar volgens Lars Nieuwpoort zit het met het gevoel wel goed. “Ik denk dat we aardig gespeeld hebben in de eerste helft tegen Ajax”, aldus de verdediger. “Als we dat door kunnen trekken, moet het goed komen.”

Naast de trainer en zijn assistent zijn er meerdere spelers die De Graafschap na dit seizoen verlaten. In totaal lopen dertien spelerscontracten af, waaronder die van de gebroeders Nieuwpoort. “Ik heb nog niks gehoord van de club, dus zoals het er nu naar uitziet vertrek ik na dit seizoen”, aldus Lars Nieuwpoort, die kan rekenen op interesse van degradant NAC Breda. Invloed op de motivatie van spelers heeft het volgens de verdediger niet: “Je kan jezelf in de kijker spelen, dat is ook belangrijk.”

Bijna fitte selectie
De Graafschap beschikt in Leeuwarden over een nagenoeg fitte selectie. Erik Bakker (hamstringblessure) en Ted van de Pavert (ziekte van Pfeiffer) zijn de enige afwezigen. Azor Matusiwa viel in het thuisduel tegen Ajax nog geblesseerd uit, maar is tijdig hersteld voor de start van de nacompetitie in Leeuwarden.

Vermoedelijke opstelling: Bertrams; Owusu, Straalman, L. Nieuwpoort, Tutuarima; Vet, Matusiwa, El Jebli; Narsingh, Serrarens, Burgzorg.

Foto: REGIO8

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)