De Graafschap start met winst op Cambuur

Gepubliceerd: 09-08-2019 21:08. Bijgewerkt: 09-08-2019 22:52

De Graafschap is het nieuwe seizoen begonnen met een thuisoverwinning op Cambuur Leeuwarden. Op de eigen Vijverberg werd met 2-0 gewonnen tegen de ploeg van trainer Henk de Jong.


Na een aantal speldenprikjes over en weer was de eerste grote kans van de wedstrijd voor Daryl van Mieghem. Hij draaide zich in de 8e minuut knap vrij, maar schoot recht op doelman Sonny Stevens. In de 28e minuut was Mohamed Hamdaoui met een vrije trap op de bovenkant van de lat dichtbij een doelpunt voor de Doetinchemmers. Even later spatte ook een poging van Fransman Robert Maulun namens de bezoekers uiteen op de lat. Op slag van rust pakten de Superboeren alsnog de voorsprong. Na een overtreding op Ralf Seuntjens schoot Youssef El Jebli de daaropvolgende strafschop recht door het midden tegen het net.

Vlak na rust kreeg El Jebli de kans op zijn tweede treffer, maar hij schoot tegen doelman Stevens aan. Even later was het wel raak, toen een voorzet van Jesse Schuurman door Calvin Mac Intosh van richting werd veranderd: 2-0. Het spel werd vervolgens harder, wat resulteerde in een gele kaarten voor Van Mieghem en Gregor Breinburg. In het verdere verloop van de wedstrijd kreeg De Graafschap nog enkele schotkansen van afstand, maar gescoord werd er niet meer.

De Graafschap kent door de 2-0 overwinning een prima start van het seizoen in de Keuken Kampioen Divisie. Volgende week wacht de uitwedstrijd tegen MVV in Maastricht.

Foto: De Graafschap media

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)