De Graafschap start met één doel: promotie

Gepubliceerd: 14-07-2020 12:07. Bijgewerkt: 14-07-2020 13:02

De Graafschap is de voorbereiding op het nieuwe seizoen maandag gestart met een eerste training op de strakke grasmat van stadion De Vijverberg. Na het mislopen van eredivisievoetbal door de coronacrisis kent de selectie dit jaar één doel, rechtstreekse promotie naar het hoogste niveau.


“Ik vind dat dat ook past bij De Graafschap”, zegt trainer Mike Snoei over zijn streven om bij de bovenste twee ploegen in de Keuken Kampioen Divisie te eindigen. “Dat hebben we afgelopen seizoen voortreffelijk gedaan, maar we hebben het helaas niet af kunnen maken. We zijn wat jongens kwijtgeraakt, maar er zijn ook goede jongens teruggekomen, dus dit doel past.” Ralf Seuntjens, vorig jaar topscorer, sterkhouder en aanvoerder, sluit zich aan bij de woorden van zijn trainer: “Omdat wij als De Graafschap in de eredivisie thuishoren. De club en de stad horen in de eredivisie thuis. En ik denk dat Ralf Seuntjens ook met De Graafschap in de eredivisie thuishoort.”

De selectie heeft een behoorlijke metamorfose doorgemaakt. Tegenover dertien vertrekkende spelers, waaronder doelman Hidde Jurjus (PSV) en rechtsback Leeroy Owusu (Willem II), stond de komst van vijf nieuwe spelers. Elmo Lieftink (Go Ahead), Danny Verbeek (FC Den Bosch), Joey Konings (Heracles Almelo), Rody de Boer (AZ) en Julian Lelieveld (Vitesse) spelen dit seizoen voor de Doetinchemmers. “De nieuwe jongens krijgen de tijd om te wennen en dan zullen ze belangrijk moeten worden”, aldus Snoei, die voorlopig geen transfers verwacht, ondanks de vertrekwens van linksback Jordy Tutuarima.

Snoei geeft jeugd de kans
Jeugdspelers Ezra van der Heiden, Jim van der Logt en Jesper van Riel trainden maandag mee met de selectie. “Een paar boefjes uit de jeugdopleiding die indruk op mij hebben gemaakt in competitiewedstrijden tegen Ajax en Feyenoord in hun leeftijdscategorie”, zegt Snoei. “Dat is een voordeel aan het nog een jaar in de eerste divisie spelen, dat je ze makkelijker mee kan laten trainen.” Voor verdedigers Van der Logt en Van Riel, beide jeugdinternational, ziet de trainer kansen: “Een links- en een rechtsback die het eerste van De Graafschap moeten halen, want ik vind dat de club eigen verdedigers moet opleiden.”

Trainingskamp en oefenwedstrijden
De komende periode bereidt De Graafschap zich met trainingen op De Bezelhorst en oefenwedstrijden tegen diverse tegenstanders voor op de seizoensstart. Ook belegt de club van dinsdag 28 tot vrijdag 31 juli een trainingskamp op De Wageningse Berg. “De jonge jongens weten niet eens waar ik het over heb”, zegt trainer Snoei over de voormalige thuishaven van FC Wageningen. “Dat is nostalgie, een geweldige plek. Dat zullen ze ook wel zien als we daar gaan trainen en een wedstrijd gaan spelen.”

Oefenwedstrijden:
Dinsdag 21 juli: De Treffers-De Graafschap (Groesbeek)
Zaterdag 25 juli: De Graafschap-Helmond Sport
Donderdag 30 juli: FC Eindhoven-De Graafschap
Zondag 9 augustus: De Graafschap-FC Volendam
Zaterdag 15 augustus: De Graafschap-sc Heerenveen
Zaterdag 22 augustus: De Graafschap-Heracles Almelo

Foto: REGIO8

Copyright © 2021 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)