De Graafschap stapt trainingsveld weer op

Gepubliceerd: 03-01-2018 15:01. Bijgewerkt: 03-01-2018 15:38

De Graafschap is woensdag gestart aan de voorbereiding op de tweede seizoenshelft. Hoewel de zoektocht naar versterkingen nog in volle gang is, wacht op 12 januari alweer de eerste wedstrijd tegen Cambuur Leeuwarden.


"Het was weer genieten", vindt trainer Henk de Jong. "Met de storm ging het allemaal hotseknots, maar op een gegeven moment kwam er voetbal in. Toen heb ik wel genoten van de boys." Na een periode van blessureleed is rechtsback Myenty Abena inmiddels ook weer teruggekeerd op het trainingsveld. "Ik heb het heel zwaar beleefd", zo blikt de verdediger terug op zijn revalidatie. Hij hoopt zaterdag in de oefenwedstrijd tegen VVV weer minuten te maken. "Aan de hand daarvan kan je het bepalen wanneer je er weer bij bent", aldus Abena. "Het kan heel snel gaan, maar ook iets langer duren."

Na de laatste competitiewedstrijd tegen Telstar sprak De Jong de hoop uit op twee versterkingen, een verdedigende middenvelder en een linkerflankspeler. "Daar zijn we al een tijdje mee bezig", aldus De Jong, die nog altijd geen definitief groen licht heeft gekregen. "Het moet lukken voor de club, en anders kan het niet, maar er zal wel wat gebeuren", voorspelt de trainer. "Er kan ook interesse in onze jongens komen, maar dat er op dit moment niet."

Samenwerking met Leicester City 

De Graafschap is nog altijd met Leicester City in gesprek over de huur van Layton Ndukwu. "Dat is een goed jongetje", vindt de trainer. "Hij heeft zelf aangegeven dat hij graag hierheen wil. Nu moeten we daar op wachten." Daarnaast hoopt De Jong richting de toekomst op een samenwerking met de Premier League club. "(Jamie red.) Vardy hebben we gevraagd om sponsor te worden," grapt De Jong. "Nee, dat kan natuurlijk niet, maar als je wat contacten krijgt met zulke clubs, is dat goed."

Foto: REGIO8

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)