De Graafschap staat voor cruciale weken

Gepubliceerd: 26-10-2017 14:10. Bijgewerkt: 26-10-2017 14:44

De Graafschap staat aan de vooravond van aantal cruciale weken waarin de top drie van de Jupiler League de tegenstanders zijn, te beginnen met Fortuna Sittard. Bij winst doet De Graafschap goede zaken, maar bij puntenverlies haken ze af bij de top.


"Prachtige wedstrijden, maar ik kijk wedstrijd voor wedstrijd", aldus trainer Henk de Jong. Hij blijft karakteristiek optimistisch als hij vooruitblikt op de wedstrijd van vrijdagavond tegen de Limburgers. "We hebben er een hele kluif aan, maar het is wel een hele leuk wedstrijd en er liggen zeker kansen voor ons." Om een goed resultaat te halen tegen Fortuna moet het niveau omhoog ten opzichte van afgelopen weken. Dat beseft aanvaller Fabian Serrarens zich: "Ik denk dat we erg scherp moeten zijn op hun counter en in balbezit gewoon veel beter dan vrijdag moeten zijn. Net als tegen Go Ahead Eagles de druk er op en ze op hun eigen helft moeten houden."

In tegenstelling tot de Superboeren kwam Fortuna Sittard wel deze week in actie in het bekertoernooi. Er werd met 3-0 gewonnen van Go Ahead Eagles. "In de flow waarin zij zitten is dat alleen maar goed voor hen", analyseert De Jong. Hij ziet het dan ook niet als een voordeel dat de Limburgers een wedstrijd extra in de benen hebben. "Dat zal voor ons nog een extra stimulans moeten zijn." Ook Serrarens oogt strijdvaardig. "We hebben nu vaak gelijkgespeeld terwijl er meer inzat. Ik denk dat als wij ons ding doen, dan zorgen we ervoor dat wij in de top drie komen."

Do or die

Het uitspreken van de wil om te winnen zorgt echter niet voor punten op de ranglijst. Die moeten worden verdiend met de wil om te winnen op het veld, waar het vaak aan ontbrak de afgelopen weken tegen op papier zwakkere tegenstanders. Met het zware programma voor de boeg is het do or die voor de Superboeren. De Jong en Serrarens blijven vertrouwen houden. "Vooraf had je ook niet gedacht dat Fortuna, Oss en Telstar zo hoog zouden staan", aldus de aanvaller. "Elke wedstrijd hebben we kansen om doelpunten te maken, meer dan de tegenstander", aldus De Jong. "Dus ooit gaat dat draaien. En dat kan zomaar morgen zijn."

Opstelling: Bednarek; Abena, S. Nieuwpoort, L. Nieuwpoort, Driver; Tutuarima, Diemers, El Jebli; Van Mieghem, Ars, Serrarens.

Foto: REGIO8

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)