De Graafschap staat stil op voetbalgebied

Gepubliceerd: 29-04-2020 11:04. Bijgewerkt: 29-04-2020 11:40

De Graafschap staat op voetbaltechnisch gebied stil nu de beslissing van de KNVB om geen promotie toe te staan wordt aangevochten. Waar manager voetbalzaken Peter Hofstede meer dan in voorgaande jaren de kans zag om door te groeien tot een stabiele eredivisionist, gaan de plannen nu de ijskast in.

"Ik zakte door de grond", zegt manager voetbalzaken Peter Hofstede over zijn reactie op de beslissing van de KNVB om geen promotie of degradatie toe te staan. Met het aantrekken van Go Ahead Eagles-middenvelder Elmo Lieftink sorteerde de club al voor op een eredivsieplek, ook liepen gesprekken met een aantal andere versterkingen voor op het hoogste niveau. "Vervolgens wordt vrijdag een streep door het seizoen gezet", aldus Hofstede. "We zijn altijd een club geweest die heel lang niet weet op welk niveau ze spelen, maar nu is een hoofdstuk toegevoegd dat niemand voorzien had. We zitten in een niemandsland waarin we niet weten welk scenario uit de kast rolt."

Zo zijn de aflopende verbintenissen met Frank Olijve, Jordy Rondeel en Matthijs van Nispen opgezegd, maar mogelijk wacht in de eerste divisie wel een rol voor een van deze spelers. "Maar als na een kort geding blijkt dat we toch promoveren, hebben we weer een hele andere situatie", aldus Hofstede. "We moeten goed kijken welke besluiten je neemt, en welke je voor je uitschuift." Zo volgt voorlopig geen beslissing over de aflopende contracten van Gregor Breinburg, Stef Nijland, Giannis Mystakidis en Mohamed Hamdaoui. De club moet de spelers voor 1 juni bericht doen.

Starten met trainen
Hofstede spreekt woensdag met trainer Mike Snoei over het opstarten van trainingen bij De Graafschap. "Spelers hebben de afgelopen tijd een programma meegekregen, maar met de nieuwe coronaregels zullen we binnen afzienbare tijd weer starten met trainen", vertelt Hofstede. "Dan moeten we kijken welke spelers in het buitenland zitten en welke er volgend jaar niet meer bij zijn." Zo heeft Willem II gevraagd of huurspeler Victor van den Bogert in Tilburg kan trainen en zitten Callum Slattery (Engeland) en Mystakidis (Griekenland) in het buitenland.

Minder staf
Ook beslissingen over de staf, de contracten van keeperstrainer Edwin Susebeek en assistent Richard Roelofsen lopen af, stelt Hofstede uit. De manager voetbalzaken is bang dat gedane investeringen in bijvoorbeeld de trainersstaf bij de jeugd in het geding komen door het mislopen van eredivisievoetbal en andere inkomsten. "Dat is bijzonder triest, want we hebben behoorlijke stappen gezet, juist bij de jeugd. Het besluit van onze vriend Gudde (Eric Gudde, directeur KNVB, red.) heeft nogal wat implicaties. We moeten goed kijken hoe het er budgettair uit gaat zien."

Slecht gevoel
Waar degradaties altijd hard aankomen bij de oud-spits van De Graafschap, vreet deze situatie nog meer aan hem. "Vorig jaar degradeerden we omdat we het tweeluik met Sparta verloren, daar kan je niet van vinden dat het onterecht is", aldus Hofstede. "Dit seizoen staan we op sportieve gronden op een promotieplek, dan heb je recht om te promoveren. Dit komt veel harder aan. Een seizoen waarin je maar één keer hebt verloren wordt weggeschreven. Ik kan dit als sportman heel slecht handelen."

Foto: REGIO8

Copyright © 2021 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)