De Graafschap speelt gelijk tegen FC Emmen

Gepubliceerd: 01-04-2022 22:04. Bijgewerkt: 01-04-2022 23:06

De Graafschap heeft vrijdagavond een punt overgehouden aan het thuisduel met koploper FC Emmen. In een vermakelijke wedstrijd kwamen beide ploegen voor rust eenmaal tot scoren: 1-1.


Op de sfeervolle Vijverberg begon de thuisploeg strijdbaar. Na een klein kwartier spelen legde Giovanni Korte de bal in de doelmond klaar voor Joey Konings. De aanvaller hoefde de bal alleen maar binnen te lopen voor de openingstreffer. Even later had Korte zelf kunnen scoren, maar zijn poging van dichtbij was een prooi voor FC Emmen-doelman Michael Brouwer. In het vervolg van de eerste helft golfde het spel op en neer, zonder dat er grote kansen kwamen. In de blessuretijd werd Rui Mendes achter de laatste linie van de thuisploeg diepgestuurd, waarna hij de bal beheerst voorbij doelman Hidde Jurjus tikte: 1-1. Konings kreeg daarna nog een kans op zijn tweede, maar hij faalde van dichtbij.

Het eerste gevaar na rust was een kopballetje van Emmen-invaller Miguel Araujo. Een minuut later kreeg Korte een grote kans om De Graafschap op voorsprong te zetten, maar de aanvaller hield zijn hoofd niet koel en schoot ver over. Nadat een hard schot van Jeroen Veldmate door Jurjus werd gekeerd, schoot Ole Romeny de reboud naast. Camiel Neghli werd voor De Graafschap gevaarlijk, maar hij wipte de bal na zeventig minuten spelen over de goal. De thuisploeg probeerde er nog een slotoffensief uit te persen, maar er werd niet meer gescoord.

De Graafschap blijft door de puntendeling de nummer acht van de competitie. Volgende week gaat de ploeg van interim-trainer Jan Vreman op bezoek bij FC Volendam.

Foto: De Graafschap media

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)