De Graafschap speelt gelijk tegen Excelsior

Gepubliceerd: 19-03-2021 21:03. Bijgewerkt: 19-03-2021 22:44

De Graafschap heeft vrijdagavond niet weten te winnen tegen Excelsior. In eigen huis kreeg de thuisploeg voldoende kansen om tot scoren te komen, maar kwam het niet verder dan een 1-1 gelijkspel.


Na vier minuten was het al raak voor De Graafschap. Een schot van Daryl van Mieghem werd van richting veranderd en eindigde achter doelman Alessandro Damen: 1-0. Even later tikte de Excelsior-keeper een aangeraakte voorzet ternauwernood uit zijn goal, maar de thuisploeg verzuimde door te drukken. In de 23e minuut kwamen de bezoekers door een bijzonder fraai afstandsschot van middenvelder Julian Baas weer op gelijke hoogte. De Graafschap werd richting de rust nog gevaarlijk via schoten van Ted van de Pavert en Julian Lelieveld en een goede kans van Van Mieghem, maar gescoord werd er niet meer.

Het spelbeeld na rust bleef redelijk hetzelfde. Het eerste echte gevaar namens de thuisploeg kwam in de 54e minuut via een kopbal van Toine van Huizen uit een vrije trap, maar doelman Damen bracht redding. Ruim tien minuten later zag Van Mieghem zijn schot gepakt worden. De Graafschap drong aan, ook een poging van Elmo Lieftink werd gekeerd. Drie invallers kregen in de slotfase nog goede kansen, maar Mitchell van Rooijen en Elías Már Ómarsson scoorden niet voor Excelsior. Joey Konings wist De Graafschap niet naar de winst te schieten.

Door de puntendeling loopt De Graafschap slechts één punt in op koploper Cambuur Leeuwarden, terwijl Almere City de Doetinchemmers tot op twee punten nadert. De Graafschap vervolgt de competitie volgende week zondagavond met een uitwedstrijd bij concurrent NAC Breda.

Foto: De Graafschap media

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)