De Graafschap speelt gelijk tegen Almere City

Gepubliceerd: 23-04-2021 22:04. Bijgewerkt: 24-04-2021 0:23

De Graafschap heeft vrijdagavond gelijkgespeeld in de cruciale wedstrijd tegen Almere City. Op de eigen Vijverberg werd het door een doelpunt in blessuretijd alsnog 2-2, waardoor de Doetinchemmers de voorsprong van zes punten behouden.


Al na twee minuten spelen kwam De Graafschap door een prachtig doelpunt van Elmo Lieftink op voorsprong. De middenvelder schoot vanaf buiten het zestienmetergebied met de buitenkant van zijn linkervoet raak, tot vreugde van de supporters buiten het stadion. Almere City had voor rust meer balbezit en speelde beter. In de slotfase van de eerste helft profiteerde Elias Sørensen van slecht verdedigen: 1-1. Een poging van Almere-middenvelder Jorrit Smeets werd in de blessuretijd nog van de lijn gehaald door Jasper van Heertum.

De Graafschap ging na rust met invaller Ralf Seuntjens op zoek naar een voorsprong, maar het kwam niet verder dan kansjes voor Jordy Tutuarima en Daryl van Mieghem. Na een klein uur spelen kopte Thomas Verheydt op fraaie wijze de 1-2 binnen voor Almere City. In de 74e minuut was Mohamed Hamdaoui dichtbij de gelijkmaker, maar het schot van de wisselspeler werd gekeerd. In de laatste minuut van de blessuretijd kopte Jesse Schuurman alsnog de gelijkmaker voor De Graafschap binnen.

Door het gelijkspel heeft De Graafschap nu een voorsprong van zes punten op Almere City en Go Ahead Eagles. De Doetinchemmers spelen nog tegen Cambuur Leeuwarden (uit), Jong Ajax (uit) en Helmond Sport (thuis). Het Cambuur van trainer Henk de Jong is door het puntendeling op De Vijverberg kampioen van de eerste divisie.

Foto: De Graafschap media

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)