De Graafschap speelt gelijk tegen Al Jazira

Gepubliceerd: 03-08-2018 20:08. Bijgewerkt: 03-08-2018 20:26

De Graafschap heeft de laatste wedstrijd van de voorbereiding op het nieuwe seizoen gelijkgespeeld tegen Al Jazira. In Zelhem werd het vrijdagavond voor de ogen van ongeveer duizend toeschouwers 1-1.

In de openingsfase kregen beide ploegen een aantal mogelijkheden. Namens De Graafschap wisten Stef Nijland, Fabian Serrarens en Erik Bakker niet te scoren. De tegenstander uit de Verenigde Arabische Emiraten was dichtbij via de Braziliaan Romarinho, maar Hidde Jurjus bracht redding. Nadat het spel even stil lag voor een drinkpauze, scoorde Youssef El Jebli op aangeven van Bart Straalman in de dertigste minuut de openingstreffer. Voor rust waren beide ploegen nog gevaarlijk uit een vrije trap, maar gescoord werd er niet meer.

Al Jazira kwam beter uit de kleedkamer dan De Graafschap en kwam na een klein uur spelen op gelijke hoogte door een doelpunt van Leonardo. De doelpuntenmaker was even later opnieuw gevaarlijk voor de ploeg van trainer Marcel Keizer, maar kwam niet voorbij Jurjus. Nadat El Jebli een kans voor De Graafschap om zeep had geholpen was het slotakkoord voor Romarinho, wiens schot voorlangs ging.

De wedstrijd tegen Al Jazira was de laatste uit de voorbereiding. Het Eredivisieseizoen begint voor De Graafschap op zondag 12 augustus met een thuiswedstrijd op een uitverkochte Vijverberg tegen Feyenoord.

Foto: REGIO8

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)