De Graafschap speelt gelijk in Groesbeek

Gepubliceerd: 27-07-2021 20:07. Bijgewerkt: 27-07-2021 20:53

De Graafschap heeft het vijfde oefenduel van de voorbereiding dinsdagavond gelijk gespeeld tegen De Treffers. De ploeg van Reinier Robbemond kwam niet verder dan een 0-0 gelijkspel in Groesbeek.

In de eerste helft ging het spel gelijk op. Het eerste kwartier was de ploeg van Jan de Jonge, oud-trainer van De Graafschap, de betere. Na de openingsfase kreeg De Graafschap meer grip op de tweededivisionist. Tot echt grote kansen voor de Doetinchemmers leidde dat niet. Die waren aan de andere kant voor het doel van De Graafschap-doelman Guus Vaags te noteren. Na bijna een kwartier dacht de hoofdtribune dat De Treffers-aanvaller Gavin Vlijter zijn ploeg op voorsprong had geschoten, zijn schot eindigde echter net naast de paal en eindigde aan de verkeerde kant van het doelnet. Vlak daarna kreeg De Treffers nog een grote kans. Vlijter kon vrij inschieten, maar Vaags pakte het schot van de aanvaller eenvoudig.

In de tweede helft waren de Doetinchemmers de bovenliggende partij. Toch duurde het nog tot bijna een uur spelen voordat De Graafschap de eerste grote kans kreeg. Camiel Neghli gaf vanaf rechts strak voor op Gravenberch, die zijn inzet gekeerd zag worden door De Treffers-doelman Jordy Rondeel. Uit de corner die volgde schoot Jesse Schuurman hard in de handen van Rondeel. Na bijna 75 minuten voetbal kreeg invaller Johnatan Opoku een vrije kopkans, hij mikte voorlangs. Zaterdag speelt De Graafschap het laatste oefenduel van de voorbereiding, als de Doetinchemmers op bezoek gaan bij Heracles Almelo.

Opstelling eerste helft: Vaags; Lelieveld, Hilderink, Van Heertum, Baas; Schuurman, Vergara Berrio, Haen (39. Neghli); Kaandorp, Gravenberch, Korte.

Opstelling tweede helft: Van den Dam; Wenting, Hilderink (71. Kleinpenning), Lieftink, Bouihrouchane; Brittijn, Schuurman (71. Dekker), Neghli (71. Opoku); Kaandorp (71. Verbeek), Gravenberch (71. Konings), Korte (71. Acheffay).

Foto: De Graafschap Media

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)