De Graafschap speelt gelijk bij Excelsior

Gepubliceerd: 14-01-2022 21:01. Bijgewerkt: 14-01-2022 22:49

De Graafschap heeft vrijdagavond een punt overgehouden aan het uitduel met Excelsior in Rotterdam. Hoewel de Doetinchemmers twee keer de paal raakten, werd er niet gescoord: 0-0.


De ploegen deden in de eerste helft weinig voor elkaar. Danzell Gravenberch, die voor het eerst een basisplek kreeg in de spits, zorgde met een schot in de korte hoek voor het eerste gevaar. Verdediger Ted van de Pavert kwam uit een corner het dichtst bij een doelpunt voor de bezoekers, maar hij raakte uit een moeilijke hoek de paal. Ook Johnatan Opoku was gevaarlijk. Zijn schot werd uit de goal getikt door doelman Bo Geens. In de slotfase van de eerste helft drong Excelsior aan. Doelman Hidde Jurjus bracht redding op een vrije trap van Julian Baas, terwijl een poging van Reuven Niemeijer naast ging.

Tien minuten na rust teisterde De Graafschap opnieuw het aluminium. Gravenberch draaide zich knap vrij, maar schoot op de paal, waarna ook de rebound er niet inging. Aan de andere kant was Marouan Azarkan dichtbij, zijn poging werd gekeerd door Jurjus. In het laatste half uur van de wedstrijd kwamen de ploegen nauwelijks meer tot kansen. Opoku probeerde het nog met een vrije trap van afstand. Doelman Geens kon de bal simpel wegboksen.

De Graafschap zakt door de puntendeling naar de zevende plaats op de ranglijst, terwijl het gat van zes punten met Excelsior in stand blijft. Volgende week vrijdagavond treft de ploeg van trainer Reinier Robbemond op de eigen Vijverberg Almere City.

Foto: De Graafschap media

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)