De Graafschap speelt cultclash tegen Telstar

Gepubliceerd: 08-09-2016 16:09. Bijgewerkt: 08-09-2016 16:55

De Graafschap speelt vrijdagavond een uitwedstrijd tegen Telstar in Velsen. De wedstrijd wordt door de supporters omschreven als een ware cultclash.

"Tussen de supportersgroepen is een bepaalde band ontstaan", weet ook trainer Jan Vreman. De band tussen de supporters van De Graafschap en Telstar gaat, naast de aanwezigheid van culttrainer Simon Kistemaker bij beide ploegen, terug tot het seizoen 2005/2006. De overleden Telstar-speler Luciano van den Berg kreeg toen een eerbetoon op De Vijverberg. "Dat is dan zo gegroeid", ziet ook Vreman. "De supporters houden dat in stand en dat is heel leuk om mee te krijgen."

Na de thuisnederlaag tegen VVV was De Graafschap toe aan de wedstrijdloze interlandperiode. "We hebben goed kunnen trainen en dat biedt perspectief", vindt clubtopscorer Piotr Parzyszek. Hoewel de selectie van de Superboeren nog steeds flink last heeft van blessures, moeten de uitsupporters het team vleugels geven in Velsen: "Ik denk dat heel veel mensen dat onderschatten", aldus de Poolse spits. "Een spelersgroep die er vol tegen aan wil gaan wordt daardoor wel vooruit gestuwd."

Cicek maakt minuten bij Jong Turkije

Opvallende afwezige in de basisopstelling van De Graafschap is Tolgahan Cicek. De linksback kwam dit seizoen door een blessure nog niet in actie voor de Superboeren, maar speelde tijdens de afgelopen interlandperiode wel twee volle wedstrijden voor Jong Turkije, terwijl was afgesproken dat hij slechts 45 minuten zou spelen. Reden voor Vreman om hem niet op te stellen. "Dan zou hij binnen een week drie wedstrijden spelen", aldus Vreman. "Dat kan in onze ogen niet. Wat wij de Turkse bond verwijten is dat ze het op deze manier gedaan hebben, en wij Tolgahan niet vanaf het begin kunnen laten starten."

Opstelling:
Bednarek; Will, Nieuwpoort, Lammers, Keurntjes; Kaak, Diemers, Koolhof, Driver; Van den Hurk, Parzyszek.


Copyright © 2019 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)