De Graafschap spant een kort geding aan

Gepubliceerd: 30-04-2020 9:04.

De Graafschap spant, samen met Cambuur Leeuwarden, een kort geding aan om alsnog een plek in de eredivisie af te dwingen. Daarnaast zet de voetbalclub uit Doetinchem in op een algemene vergadering van de betaald voetbalclubs om een plek op hoogste niveau af te dwingen.

Hans Martijn Ostendorp wil samen met Cambuur een plek in de eredivisie afdwingen

"We hebben voldoende goede argumenten op basis waarvan wij denken dat Cambuur en De Graafschap volgend seizoen eredivisie spelen", vertelt advocaat Dolf Segaar tegenover Omroep Gelderland. "Daar sta ik voor." De voetbalbond besloot vrijdag om de clubs ondanks hun plek op de ranglijst niet te laten promoveren na een warrige procedure. Volgens Segaar, die aangeeft dat het kort geding over twee weken staat gepland, is er door de KNVB gehandeld in strijd met de huidige reglementen. "Het reglement voorziet er bijvoorbeeld in dat de KNVB een oplossing moet vinden met de clubs in uitzonderlijke omstandigheden zoals deze. Die oplossing moet genomen worden op basis van de stand. Dat is niet gebeurd."

Een algemene vergadering kan worden uitgeroepen met de steun van in totaal vier betaald voetbalclubs. Momenteel lopen hier gesprekken over met de KNVB. Mocht er een meerderheid ontstaan voor een ander besluit, ligt bijvoorbeeld de weg open naar een eredivisie met twintig clubs, mét Cambuur en De Graafschap. "Dan is er een nieuw besluit en moeten de reglementen worden aangepast", aldus Segaar. "Dan ligt het voor de hand dat er alsnog voor twintig clubs in de eredivisie wordt gekozen."

Foto: REGIO8

Copyright © 2021 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)