De Graafschap sluit roerige periode af

Gepubliceerd: 19-06-2020 16:06. Bijgewerkt: 19-06-2020 16:31

De Graafschap zet een streep onder de roerige maanden die de club beleefde. Met het akkoord over compensatie van onder meer De Graafschap en Cambuur Leeuwarden is het voetbalseizoen ten einde gekomen en kijkt de Doetinchemse club weer naar de toekomst.

"Je kunt terug blijven kijken op wat er gebeurd is, daar word je natuurlijk niet gelukkig van", aldus algemeen directeur Hans Martijn Ostendorp. "Het is belangrijk om samen weer door een deur te kunnen en onze focus te brengen op volgend seizoen." De compensatie, voor De Graafschap een bedrag van 375.000 euro, wordt gezamenlijk betaald door de KNVB en de top vier clubs uit de eredivisie. "Ik denk dat ze daarmee aangeven dat het lot dat deze clubs is aangedaan, bij wijze van spreken, dat ze dat begrijpen en daar een bijdrage aan willen leveren. Daardoor voel ik me zeer serieus genomen."

Ondanks dat De Graafschap inzet om bij de start van het nieuwe seizoen te kunnen voetballen met seizoenskaarthouders op de tribune, kan de club, mede door de compensatie, het op financieel gebied nog een tijdje uitzingen. "Stel dat de situatie zo is dat je tot 1 januari zonder publiek moet spelen, dan zou ik dat verschrikkelijk vinden", aldus Ostendorp. "Voetballen doe je voor je supporters. Maar het is wel een situatie die De Graafschap zal kunnen dragen. Dat kan alleen door de enorme steun die supporters, sponsoren en partners aan de club blijven geven."

Vol energie
Ostendorp gaat, ondanks dat hij het meest bizarre jaar als directeur meemaakte, vol energie de zomer in: "Ik ben geïnspireerd door heel veel mensen. Door supporters die niet alleen hun seizoenskaart verlengen, maar ook het stadion blauw-wit schilderen en de buitenkant met fantastische kunstwerken versieren. Dus ik ga wat dat betreft met veel energie op vakantie."

Foto: REGIO8

Copyright ┬ę 2021 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)