De Graafschap sluit jaar af met overwinning

Gepubliceerd: 16-12-2016 22:12. Bijgewerkt: 17-12-2016 9:30

De Graafschap heeft vrijdagavond de eerste seizoenshelft van de Jupiler League afgesloten met een overwinning. Op de eigen Vijverberg werd Almere City met 4-1 verslagen. 


De eerste kans in de wedstrijd was voor Almere. Rick ten Voorde kon vrij inschieten, maar miste. Daarna leek De Graafschap wakker en was het op dreef. Dean Koolhof bracht de stand na een fraaie actie op 1-0, Youssef El Jebli werkte binnen het halfuur een voorzet van de linkerkant achter doelman Chiel Kramer: 2-0.

In de tweede helft bleef Almere City wel gevaarlijk maar kon De Graafschap overeind blijven. Doelman Filip Bednarek stopte een strafschop van Soufyan Ahannach. Tien minuten voor tijd bracht Piotr Parzyszek met een echte spitsengoal de stand op 3-0. Rick ten Voorde pikte toch zijn doelpunt mee en maakte 3-1, in de blessuretijd zorgde Mark Diemers voor de 4-1 einduitslag en de eerste overwinning in de derde periode.

Door dit resultaat sluit De Graafschap 2016 af als nummer zestien van de Jupiler League. Op 13 januari gaan de Superboeren onder leiding van nieuwe trainer Henk de Jong op bezoek bij FC Eindhoven.

Foto: REGIO8


Copyright © 2019 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)