De Graafschap sleept zege bij Eagles uit vuur

Gepubliceerd: 08-03-2020 17:03. Bijgewerkt: 08-03-2020 17:36

De Graafschap heeft zondagmiddag de clash tegen Go Ahead Eagles in Deventer gewonnen. In de hectische slotfase kwam de voorsprong van de Superboeren in gevaar, maar uiteindelijk werd een 1-2 overwinning over de streep getrokken.


In De Adelaarshorst begonnen De Superboeren goed. Een schot van Branco van den Boomen scheerde in de openingsfase voorbij aan de goal van doelman Hobie Verhulst. Even later was het wel raak voor de bezoekers. Topscorer Ralf Seuntjens schoot de bal na een voorzet van Javier Vet knap binnen bij de eerste paal. De fase erna drongen beide ploegen redelijk aan tot scoren, maar tot echt grote kansen leidde dat niet. Middenvelder Elmo Lieftink kopte een levensgrote kans naast voor de Eagles, terwijl De Graafschap gevaarlijk werd via Daryl van Mieghem. De ruststand bleef staan op 0-1.

De Superboeren kwamen goed uit de kleedkamer en verdubbelden de score via Van den Boomen al na vijf minuten. Door goed druk zetten van Seuntjens kwam de bal bij de middenvelder, die op zijn beurt goed afdrukte: 0-2. Javier Vet kon de wedstrijd op slot gooien, maar benutte zijn één-op-één kans niet. De Graafschap was sterker en leek de buit binnen te hebben, maar een doelpunt van stormram Maarten Pouwels bracht de Eagles in de 86e minuut op 1-2. Ondanks een levensgrote kans van Donny van Iperen, waarbij de bal rakelings voorlangs bij Hidde Jurjus ging, bleef de score onveranderd.

Ondanks deze zege blijft De Graafschap de nummer twee van de Keuken Kampioen Divisie. Het gat met koploper Cambuur Leeuwarden is voorlopig teruggebracht tot één punt, maar de ploeg van trainer Henk de Jong komt maandag nog in actie. De Graafschap vervolgt de competitie vrijdag met een thuisduel met Helmond Sport.

Foto: De Graafschap media

Copyright © 2021 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)