De Graafschap sleept punt uit vuur

Gepubliceerd: 19-10-2015 8:10. Bijgewerkt: 19-10-2015 8:52

De Graafschap heeft zondag één punt overgehouden aan de wedstrijd met ADO Den Haag. In de Hofstad werd het 1-1, waarbij het in de slotfase vooral overleven was voor de Superboeren.

De Graafschap begon goed aan de wedstrijd en was in de eerste helft beter dan een zwak ADO Den Haag. ADO liet De Graafschap voetballen, dat ook tot enkele kansen resulteerde. Erik Quekel vergat oog in oog met doelman Martin Hansen De Graafschap op 0-1 te zetten, de Deense keeper wist de inzet te keren. Vlak voor rust kwam de thuisploeg op voorsprong, nadat Mike Havenaar een van de weinige serieuze kansen voor ADO wist om te zetten in een doelpunt. De lange Japanner tikte een bal uit een hoekschop bij de tweede paal binnen: 1-0. Vlak voor rust deed De Graafschap nog wat terug. Een afstandsschot van Youssef el Jebli werd aangeraakt door Gianni Zuiverloon, en belandde zo in ADO-doel: 1-1. 

In de tweede helft had De Graafschap meer moeite met ADO. Zelfs wisten de Doetinchemmers geen grote mogelijkheid meer te creëren, terwijl ADO vooral in het Haags kwartiertje flink druk zette. Dat leverde onder meer een scrimmage voor het doel van De Graafschap op, maar Havenaar wist de bal niet achter Hidde Jurjus te krijgen. De grootste domper voor De Graafschap was het uitvallen van verdediger Jan Lammers, die na een botsing met Havenaar per brancard het veld verliet. 

Door dit gelijkspel pakt De Graafschap het tweede punt van dit seizoen. Met die twee punten blijven de Superboeren wel hekkensluiter van de Eredivisie.

Copyright © 2019 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)