De Graafschap sleept punt uit vuur tegen ADO

Gepubliceerd: 01-03-2019 22:03. Bijgewerkt: 01-03-2019 22:56

De Graafschap heeft vrijdagavond een punt overgehouden aan de ontmoeting met ADO Den Haag op De Vijverberg. Door een late gelijkmaker, een snoeiharde pegel van Youssef El Jebli, eindigde de wedstrijd in 1-1.

ADO kreeg in de openingsminuut al een opgelegde kans met Abdenasser El Khayati, maar doelman Hidde Jurjus lag in de weg. ADO was veel sterker en pas halverwege de eerste helft kwam De Graafschap beter in de wedstrijd. Aanvoerder Bart Straalman kopte uit een hoekschop over. ADO kreeg de beste kansen en maakte aanspraak op de 0-1, die een kwartier voor rust ook viel toen de snelle Sheraldo Becker geplaatst raak schoot. De eerste helft werd voor De Graafschap nog zuurder, toen spits Charlison Benschop en doelman Hidde Jurjus beide geblesseerd uitvielen.

Met vervangers Furdjel Narsingh en debutant Nigel Bertrams tussen de palen zocht De Graafschap na rust de aanval, maar kwam het maar moeilijk door een muur van Hagenezen heen. ADO maakte uit een sporadische omschakeling bijna de 0-2, Danny Bakker knalde hard op de lat. Aan de andere kant kopte Zweedse aanvaller Nabil Bahoui voor de Superboeren net over het doel. De gelijkmaker viel tien minuten voor het eind alsnog, toen El Jebli na een pass van Delano Burgzorg snoeihard uithaalde en raak schoot (1–1).

Door dit gelijkspel blijft De Graafschap op plek zeventien van de Eredivisie, met een gat van drie punten op de veilige vijftiende plaats. Volgende week gaan de Doetinchemmers op bezoek bij bekerfinalist Willem II in Tilburg.

Foto: Joop Kappert

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)